İYİ Partili Kırkpınar milletvekili aday adaylığını resmen duyurdu

» Ege Gündemi » İYİ Partili Kırkpınar milletvekili aday adaylığını resmen duyurdu

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, bu yaptığı basın toplantısında 2022 seçimlerinde İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı olarak 4. yılını geride bırakan Hüsmen Kırkpınar, siyasi hayatına milletvekili olarak devam etmek istediğini açıkladı. İl başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Kırkpınar, Partideki ilçe başkanlarının ve üyelerinin tam desteğini alarak bu kararı verdiğini söyledi.

“İZMİR’DE ÖRNEK BİR TEŞKİLAT KURGUSU YAŞADIK”

Görev sürecinde geride kalan 4 yılını paylaşan Kırkpınar, şu ifadeleri kullandı:

“Bundan tam 4 yıl 1 gün önce, 2018’in 17 Temmuzu’nda il başkanlığına atandım. 4 yıl önce 18 Ekim’de bu salonda yine sizlerle ilk basın toplantısını gerçekleştirdik. İlk toplantımız 4 yıl önce bugündü. Bugün de sizlerle son basın toplantımı yapıyorum. Göreve geldiğimde 24 Haziran 2018 seçimlerinden 3,5 ay geçmişti. O süreçte kurucuların içinde bulunmak benim için şereftir. O dönem il sekreterliği görevine getirildim. 3 ay içinde seçim kararı alındı. Atandığım gün heyecanla sizinle buluştuktan sonra süratle yeni ilçe başkanlıklarımızın atamalarını gerçekleştirdik. 3 bin olan üye sayısını 28 binin üzerine çıkardık. 30 ilçede birbirinden kıymetli ilçe başkan arkadaşımla bu yolculuğu beraber yürüttük. Teşkilatlarımda hiçbir sıkıntı olmadan 21 Haziran 2021 il başkanlığımızı icra ettik. Tek aday olarak seçime girdim, seçilmiş bir il başkanı olarak görevimin başında oldum. 20 Eylül 2020 tarihinde kurultayımız oldu. Değişiklikler oldu ama teşkilatımız içinde birbirini kıran kimse olmadı. Türkiye’nin 3. büyük şehri İzmir’de örnek bir teşkilat kurgusu yaşadık. Bu arada üç büyük şehirde İYİ Parti ve Milet İttifakı olarak belediye başkanlığı kazanıldı. Bizim göz bebeğimiz Tire Belediyesi… Küçük bütçe ile ilçesinde kayda değer hizmetleri ortaya koymuştur. Anayasada yer alan bir madde ile 2 yıldan az olmamak kaydı ile ama üç yılı da aşmamak kaydı ile seçim süreci devam etmekteyken bu yıl kongrelerimizin olmayacağı söylenmişti ama genel merkezimizden genel başkanımız parti içi seçim sürecini başlatmış oldu”

“13’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI MİLLET İTTİFAKI’NIN ADAYI OLACAK VE KAZANACAK”

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve işlerinin çok zor olduğunu vurgulayan Kırkpınar, “Önümüzdeki süreç gerçekten çok sıkıntılı bir süreç. Ben inanıyorum ki bu millet ferasetiyle, vicdanıyla, aklıyla hareket edecektir. Seçime 242 gün kaldı; umudumuzu 242 gün daha en yüksek noktaya taşımamız lazım. Madem ki seçimle gelmişler o zaman seçimle göndereceğiz: İYİ Parti’nin teşkilatlarının dinamizmi ve kararı sayesinde. Parlamenter sistemine geçme adına birliktelik sağlanmış 13’üncü Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak ve kazanacak” dedi.

“BUCA CEZAEVİ ARAZİSİNE ÖĞRENCİ YURDU YAPILMALI!”

İzmir’de son günlerin polemiği haline gelen Buca Cezaevi arazisine yönelik açıklamalarda da bulunan Kırkpınar, “Buca Cezaevi 1962 yılında ilk planda cezaevi hazine arazisi. 60 yıllık bir cezaevi. Yeri Buca’da… İller Bankası devraldı. Buranın bir kısmı müze olarak kalabilir. En önemli sorun, onlarca fakülte var, orada okuyan çocuklar bir göz odada 2 kişi 3 kişi barınıyorlar. Buraya bir öğrenci yurdu yapılmasıdır en doğru olanı. Bu yerel ve genel yönetimler yani hem hükümet hem de belediye uygun olan oraya öğrenci yurdunun yapılmasıdır. Bu yurtların altına da bir otopark yapılmalıdır. Buca İzmir’in en büyük ilçesi nüfus olarak. Öğrencilerle birlikte 540 bini geçiyordur” ifadelerini kullandı.

“EFSANEYE DÖNDÜ”

Bayraklı’da yapımı henüz tamamlanmayan şehir hastanesi konusunda hükümete eleştirilerde bulunan Kırkpınar, “Bir şehir hastanesi var, efsaneye döndü” diyerek konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Kırkpınar, “Pek çok yerde sağlık kuruluşları iptal oldu, bu hastane bekleniliyor. Bu haliyle bile geleceğe taşınacak olan olumsuzluklarını ifade etmek istemiyorum. Çocuk yoğun bakım ünitesi sadece devlet hastanelerinde var, kapasitesi 16… Hastalar bugün Türkiye’nin genelinde hastanelerden randevu alamıyor. Bir ayda ancak üç randevu alınabiliyor” diyerek sözlerine son verdi.