Yücel: Muhalif sesleri kesmek için yeni suçlar üretiyorlar

» Ege Gündemi » Yücel: Muhalif sesleri kesmek için yeni suçlar üretiyorlar

Kamuoyunda “sansür yasası” olarak bilinen “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda devam ederken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “AK Parti İktidarı, muhalif sesleri kesmek için yeni suçlar üretiyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar gidişlerini engelleyemeyecekler” dedi.

1 Ekim günü yeni yasama yılı faaliyetlerine başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk gündem maddesi, kamuoyunda “sansür yasası” olarak bilinen “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşmeleri oldu. AK parti ve MHP’nin verdiği önergelerle 14 maddesi kabul edilen kanun teklifi bugün de görüşülmeye devam edecek.

Mecliste görüşmeler devam ederken düzenlemenin amacı ve teklifin yasalaşması sonrası yaratacağı etkileri Ege Saati’ne değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Türkiye’de ekonomik ve siyasi buhran yaşanırken iktidar, eleştiren ve kendi güdümünde olmayan kişi ve gurupları dizayn etmek istiyor. Ülkeyi yönetmez hale gelen iktidar, muhalif sesleri kesmek için yeni suçlar üretiyor” dedi.

Kanun teklifinin zamanlaması ve amacını “Ülkeyi yönetemez hale gelen iktidarın elindeki gücü kaybetmemek için son çabalarından biri” olarak değerlendiren Yücel sözlerine şöyle devam etti:

“AK Parti iktidarı artık gün sayıyor. 20 yıldır ülkeyi tek başına yönetiyor. İstedikleri kanunu çıkartıp istemediklerini çıkartmıyorlar. İstediği kişileri istediği yere atıyorlar. Ama ülkedeki ekonomik ve siyasi buhran her geçen gün daha da derinleşiyor. Ülkeyi yönetemez hale geldiler. Bu başarısızlığı değiştirebilmek için bir takım yasal düzenlemeler yapıyorlar. Seçim kanununu değiştirme çabası da aynı çaba ve anlayışın bir ürünüydü. Çükü sizi eleştiren, iktidarın güdümü ve kontrolünde olmayan basın mensuplarını, siyasetçileri ve sosyal medya mecralarını dizayn etmek istiyorlar. Bunun için de bu yasa ile birlikte örneğin topluma yanıltıcı bilgi vermek diye bir suç uyduruyorlar. Ama ne yapılırsa yapılsın bu gidiş sürecinin önüne geçmeleri mümkün değil.”