Torbalı’da bir aile hekimi 3 kişinin sopalı saldırısına uğradı

» Manşet 2 » Torbalı’da bir aile hekimi 3 kişinin sopalı saldırısına uğradı

İzmir Torbalı’da bir aile hekimi, mesai sonrası 3 kişinin sopalı saldırısına uğradı. Kafası ve vücudunun çeşitli yerlerine darbeler alan yaralı doktor, Ege Üniversitesi acil servisinde tedavi altına alındı. Meslektaşını hastanede ziyaret eden İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Doktor Yüce Ayhan “Bunun adı artık sağlıkta şiddet değil, sağlıkta terör” dedi.

Sağlıkta şiddet haberlerine son olarak İzmir Torbalı’da yaşanan olay eklendi. Torbalı’da aile hekimi olarak görev yapan Doktor Erkin Günay, mesai sonrası evine gideceği sırada 3 kişinin sopalı saldırısına uğradı. İzmir Tabip Odası üyesi doktorlar yaralı meslektaşlarını hastanede ziyaret etti.

“BU ARTIK SAĞLIKTA ŞİDDET DEĞİL, SAĞLIKTA TERÖR”

Akşam saatlerinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaralı meslektaşını, kaldığı hastanede ziyaret eden İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Doktor Yüce Ayhan, “Çok üzgünüz. Gerçekten İçimiz acıyor. Türkiye’nin yetişmiş insanlarına karşı yapılan bu umarsız saldırıları anlamak mümkün değil. Bu artık sağlıkta şiddet değil, sağlıkta terör. Bu terörü durdurmasını bekliyoruz siyasi iktidardan” dedi.

İzmir Tabip Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada ise sürecin takipçisi olunacağı belirtildi. Yaşanan olay bir kez daha birinci basamak sağlık hizmeti verilen aile hekimliklerinde yaşanan güvenlik sorununu gündeme getirdi.