Başkan Akın: Terörist damgası yedik

» Büyük Manşet » Başkan Akın: Terörist damgası yedik

Ege Saati’nde gündemi değerlendiren Çetin Akın, Atatürk’ün partisinde siyaset yaptıklarını belirterek, “Bizden terörist çıkmaz” dedi.

TELE1 ekranlarında her cumartesi saat 15.25’te yayınlanan Ege Saati programının bu haftaki konuğu, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın oldu. 31 Mart seçimlerinde sandıktan zaferler ayrılan Akın programda; seçim döneminde yaşadıklarını, yeni dönemdeki hedeflerini, belediyenin mali durumunu anlattı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesini değerlendiren Başkan Akın, Türk siyasetinin bu ılımlı havaya ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaratılan algıları hatırlatan Çetin Akın, “Genel seçimlerde gittiğimiz bölgelerde terörist damgasıyla yargılandık. Elimizi sıkmayan hemşerilerimiz oldu. Ciddi bir algı yaratıldı ve o algıların sonucunda bizler sahada seçim çalışması yapmakta zorlandık. Biz, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinde siyaset yapıyoruz. Bizden terörist çıkmaz, bize yapışmaz zaten. Biz hiç hakaret etmedik… Her ne kadar AK Parti’nin genel başkanı olsada biz ‘Sayın Cumhurbaşkanı’ dedik. Bugün ‘Özgür Efendi’den, ‘Bay Kemal’den ‘Sayın Özgür Özel’e gelindiyse bu bizi mutlu eder. İnşallah sonuç alınacak görüşmeler olur” ifadelerini kullandı.

“İLLER BANKASI’NDA GELEN PARA, MAAŞLARA YETMİYOR”

Artan maliyetler ve enflasyondaki yükseliş nedeniyle belediyelerin zor günler geçirdiğini belirten Akın, beledeyelerin İller Bankası’ndan gelen parayla maaşları bile ödeyemediğini söyledi. Belediyelerinin kaynak yaratmakta zorlandığını ve bu görüşmelerin çözüm odaklı olması gerektiğini belirten Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın şu ifadeleri kullandı:

“Genel başkanımızın ziyareti sonrası tasarruf tedbirleri açıklandı. Bununla ilgili belediyelerimiz gerçekten zorlanıyor. Artık İller Bankası’ndan gelen paylarla maaşlarımızı ödeyemez hale geldik. Ciddi kesintiler yapılıyor… 850 çalışanı olan, 200 bin nufuslu yerde başkanlık yapıyorsunuz. İller Bankası’nın bu ay yolladığı para 24 milyon lira… 6 aydan beri böyle devam ediyor. Artık çok ciddi zorluklar yaşayacak belediyeler.

“HEPİMİZİN BEKLENTİSİ, RAHAT ORTAMLARDA HİZMET YAPABİLMEK”

SGK borçlarımız birikti, vergi dairesi borçlarımız birikti. Bunlarla ilgili çözümler üretilmesi lazım bu görüşmelerde. Sosyal güvenlikle ilgili ciddi indirimler uygulanması lazım. Mazotta, ÖTV ve KDV indirimlerin uygulanması lazım. Normal vatandaşın aldığı gibi ÖTV-KDV ödüyorum ama temizlik yapıyorum, yol yapıyorum. Genel başkanımıza da ilettik, bu görüşmelerde ciddi çözümler üretilmesi lazım. Hepimizin beklentisi daha rahat ortamlarda hizmet yapabilmek ve kaynaklarımızın arttırıldığı bir süreçte yaşamak”