Urla Belediyesi tarafından bu yıl 3-4-5 Mayıs tarihlerinde 10’uncusu düzenlenecek Urla Enginar Festivali’nin tanıtımı için Urit Restoran’da basın toplantısı düzenlendi.
Urla Doğal Sofra Derneği’nin sakız enginarı ve zeytinyağıyla hazırladığı yemeklerle başlayan tanıtım toplantısında konuşan Dernek Başkanı Bilge Bengisu Öğünlü, “Doğal Sofra Urla 15 yıldır Urla için çalışıyor. Sadece Urla için değil, gelecek nesillerimiz için de çalışıyoruz. Bu güzel lezzetleri onlara taşımak asli görevimiz. Geleneksel lezzetleri yaşatmak için ata tohumundan bağ bozumuna kadar bir çok etkinlikte yer alıyoruz. Çoğumuz da kadınız. Hep beraber güzel bir enginar festivali olsun diyorum” dedi.
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, “Enginar festivali bundan tam 9 yıl önce Urla’da yerelde sürdürülebilir kalkınma stratejisiyle, yerel üretimin destekleneceği buradaki yerli halkın kalkınacağı, tanıtılacağı bir etkinlik olarak yola çıkıldı. Biz Urla’da çeşitli enginar yemeklerinin, tariflerinin yapıldığı ve bunun sadece bir festival olmaktan çıkarıp biraz soft geçiş yaparak bu festivale herkesin sahip çıktığı bir etkinlik haline getirmek istiyoruz. Enginar Festivalinde üreticilerimizin de söz hakkı olduğu, kültürel anlamda buradaki enginarla beraber baklanın, kınalı bamyanın tanıtıldığı kültürel etkinlikler olacak burada. Beni en çok sevindiren, üreticinin yanında vatandaşın da enginara sıkı sıkıya sahip çıkması oldu. 3 gün boyunca Urla’nın nüfusunun 1,5 milyonu geçeceği tahmin ediliyor. Bununla ilgili emniyet güçleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla gerekli önlemleri aldık” sözlerini kaydetti.