Türk futbolunun yeni patronu Özgener olacak iddiası!

» Büyük Manşet » Türk futbolunun yeni patronu Özgener olacak iddiası!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in Mehmet Büyükekşi’nin ardından TFF Başkanı olacağı iddia edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi’nin istifa edeceği iddiaları kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Radyospor’dan Memet Ayan, Büyükekşi’nin istifa etmesi durumunda yerine İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in geçeceğini iddia etti.

Futbolseverlerin, ligdeki hakem performansları ve Arabistan’daki Süper Kupa finalinde yaşananların

Göksel Gümüşdağ ve Cemil Kazancı’nın isimlerinin de TFF başkanlığı için geçtiğini ifade eden Ayan, Mahmut Özgener’in kulislerde ciddi destek alarak bu isimlerin önüne geçtiğini belirtti.

Mahmur Özgener 2006-2011 yılları arasında TFF Başkanlığı yapmıştı.

2022 yılında İzmir Ticaret Odası Başkanı seçilen ve halen görevini sürdüren Mahmut Özgener’den, iddialara ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

MAHMUT ÖZGENER KİMDİR?

Mahmut Özgener, 1963 yılında İzmir’de doğdu. İlkokulu Gazi İlkokulu’nda, ortaokulu İzmir Saint Joseph’de, liseyi İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama bölümünden mezun oldu.

1987’den beri tütün sektöründe faaliyet gösteren Mahmut Özgener, aynı zamanda Vosmer Otomotiv firması ile otomotiv sektöründe de aktif rol aldı.

1999-2018 yılları arasında Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kesintisiz olarak üstlendi.

Ayrıca, 2001-2003 ve 2006-2008 yılları arasında iki dönem Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkan Vekili olarak görev yaptı.

2006-2008 yılları arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan cekilliği görevinde bulundu.

25 Nisan 2018 tarihinden itibaren Ege Tütün İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekte.

Spor yöneticiliği kariyerine 1980’li yılların başında Altay altyapısında başlayan Mahmut Özgener, Altay Spor Kulübü’ne 3 dönem başkanlık yaptı

2004-2006 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenen Özgener, TFF Başkanı Hasan Doğan’ın vefatının ardından vekaleten başkanlığa getirilmiş ve 2006’daki seçimleri kazanarak 2011 yılına kadar Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini sürdürdü.

EXPO 2020 İzmir Adaylık sürecinde Yürütme Kurulu Başkanı olarak görev almıştır.

16 Nisan 2018 tarihi itibariyle İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve 15 Mayıs 2018 tarihi itibariyle de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir.

2022 senesinden beri İzmir Ticaret Odası Başkanlı yapmakta olan Mahmut Özgener, İngilizce ve Fransızca dillerini bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.