Özgür Özel ve Tunç Soyer ilk kez yan yana

» Büyük Manşet » Özgür Özel ve Tunç Soyer ilk kez yan yana

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilk kez bir araya geldi.

Haber: Arif Enes DURAK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen ‘İş Dünyası Buluşması’nda ilk kez yan yana görüntülendi.

Toplantı öncesinde Özel ve Soyer bir araya geldi ve kısa süreli bir toplantı yaptı, sonrasında ikili salona beraber geldi.

Bu durum oldukça dikkat çekti ve buzlar eriyor mu söylentilerine yol açtı.

Zira, Tunç Soyer’in aday gösterilmemesinden sonraki tavrının rahatsızlık yarattığı belliydi.

Bir gün öncesinde Tunç Soyer, bir Youtube kanalında katıldığı programda yeniden aday gösterilmemesinin nedeninin Ekrem İmamoğlu değil Özgür Özel olduğunu söylemişti.

CHP’nin Büyükşehir adayı Cemil Tugay, Soyer’e “Benim yanımda bir dakika bile durmadı ama başka kentlerin adayına desteğe gitti. Benimle fotoğraf çektirmek bile istemedi” diyerek sitem etmişti.

Soyer de belediye hakkında brifing vermek için Tugay’la iki kez randevulaştıklarını ancak bu görüşmelerin zamanların uymaması sebebiyle mümkün olamadığından bahsetmişti.

CHP lideri Özel de, Tele1 TV’de katıldığı programda Soyer’i Tugay’a destek vermeme konusunda eleştirmişti.

İşte günlerdir süren bu tartışmanın 3 aktörü, İzmir iş dünyasının düzenlediği toplantıda bir araya geldi, yan yana oturdu ve birlikte fotoğraf verdi.

Bu fotoğraftan kısa bir süre sonra Soyer, Özel’in konuşmasının daha başlarında salondan ayrıldı. Özel, Soyer’in ayrılışını, “Toplantı başlamadan önce bana söylemişti, Tunç Başkanımızın halası rahatsızlandı, kendisi Kütahya’ya doğru yola çıkıyor” ifadeleriyle açıkladı. Ancak, bu çok belli ki, Soyer tarafından Özel’e verilmiş çok ağır bir mesajdı.

Belki Soyer’in halası gerçekten hastadır ve bu yüzden ayrılmıştır, ama toplantının başından beri durduğu, konuşma yaptığı ve üzerine Cemil Tugay’ın konuşmasını da dinlediği yerde gerekirse 15-20 dakika daha durup partisinin liderini dinleyip öyle ayrılabilirdi.

Soyer, bu şekilde ayrılarak, Özel’in anlatacaklarının artık kendisi için bir anlam ifade etmediği mesajını vermiş oldu.

Ayrıca “Ben demokrasinin kalesi olan İzmir’de bu şanlı mirası ileriye taşımak ve tüm yurda yaymak için son nefesime kadar çalışmaya devam edeceğim” diyerek daha önce açıkladığı gibi artık yerel değil ulusal siyaset yapacağının mesajını da yinelemiş oldu.