CHP’li Zeki Bilgin çareyi Saadet’te buldu!

» Büyük Manşet » CHP’li Zeki Bilgin çareyi Saadet’te buldu!

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde CHP’nin listeleri zamanında yetiştirememesi üzerine mevcut başkan CHP’li Zeki Bilgin seçime giremiyordu. Bilgin çareyi Saadet Partisi listelerinde buldu.

Cumhuriyet Halk Partisi çareyi 6’lı masanın eski ortaklarından Saadet Partisi’nin listesinde girmekte buldu.

Saadet Partisi logosu ile seçime girecek olan CHP’li Zeki Bilgin’in dışında listede ne gibi değişikliklerin yapıldığı ise henüz net değil.

Saruhanlı’da açıklamalarda bulunan Zeki Bilgin, “Dünden beri Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu’na liste verilmesiyle ilgili bir kriz, bir kaos yaşıyoruz. Bu ne bizim partimizden, ne de şahsımızdan kaynaklı.

Saat 5’e 5 kala benim ilçe başkanım evraklarla birlikte seçim kuruluna gidiyor. Fakat gittiğinde seçim kurulu müdürü odasında olmadığı için 4-5 dakika bekliyor. Ondan sonra ilçe seçim müdür geliyor, geç kalındığını söylüyor.

Yani elektrikler kesik. Bizim aldığımız duyuma göre saat 5’e çeyrek kala elektrikler kesilmiş. Fakat Gediz AŞ’ye, farklı kurumlara herhalde yapılan baskılarla 5’i 1 geçe, yani 17’yi 1 geçe elektriklerin kesik olduğu beyanı verilmiş. Bu doğru değildir.

Bizim ilçe başkanımıza saat 5 buçukta 17.08 diye belge veriliyor. Elektrik yok, sisteme girilememesine rağmen 45 dakika sonra böyle bir belge veriliyor. Bu doğru değildir.” dedi.

CHP HARİÇ HERKES HATALI

Cumhur İttifakı’na, elektrik dağıtım şirketine ve YSK’ya tepki gösteren Bilgin, “Biz bunu kamuoyuyla, sevgili hemşerilerimizle paylaşmak istiyoruz. Yapılan görüşmelerde ilçe başkanımız ve yöneticilerimizi Cumhur İttifakı adayına halkın iradesine karşı gelmeyelim bu kararı halk versin diyen sayın Cumhur İttifakı Adayı Ekrem Cıllı bir itirazda bulunmayacaklarını söylüyorlar. Ama yine itiraz ediyorlar.

Akşam İYİ Parti Seçim Kurulu görevlisiyle görüşüyoruz, sabah orada olacağını, doğru olmadığını söylüyor. Sabah telefonlar kapanıyor ve görevli arkadaşa rapor aldırıp toplantıya getirtmiyorlar. Sonra da açıklama yapıyorlar. Biz Zeki Bilgin’in ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçime katılması anlamında destek verdik diye. Tamamen külliyen yalan.

MHP İlçe Başkanı da aynı. Bizim yetkililerimizle görüşmesinde bunun doğru olmadığını söylüyor. Kimse böyle yarışma hakkının alınmasının hakkaniyetli olmayacağın söylüyor. Bu konuda destek vereceklerini söylüyorlar ama orada yine katılmamamız anlamında oy kullanıyorlar. Yani ne yapıyorlar? Bunlar hem insanı öldürüyorlar cenaze namazı kılıyorlar.” şeklinde konuştu.

“HALKIN İRADESİNE İPOTEK KOYUYORLAR”

Zeki Bilgin, konuşmasının sonunda, “Sevgili hemşerilerimin bundan bilgisi olmasını istiyorum. Yani halkın oylarıyla gelmiş, halkın oylarıyla seçilmiş, 2 aydır sahada mücadele eden Zeki Bilgin’i halkın iradesine ipotek koyuyorlar.

Ben buradan söylüyorum. Sevgili hemşerilerim daha önceki seçimlerde de yaşadık. Trafolara kedicikler girdi. Elektrikler kesiliyor. Faturasını halk ödüyor. Alın teriyle dürüstçe mücadele edenler ödüyor. Buna 31 Mart’ta Saruhanlılı hemşerilerimiz dur diyecek.

31 Mart’ta ayarını bozdukları kantar onları tartacağından hiç şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

CHP Manisa İl Başkanı: Saadet Partisi Logosu Altında Seçime Gireceğiz

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ise çareyi Saadet Partisi logosu altında seçime girmekte bulduklarını söyledi.

Özalper, “Saadet Partisi il başkanımızla birlikteyiz. Bundan sonraki süreçte daha önceki ittifak ortağımız, ama şimdi de birlikte Türkiye İttifakı’nı kuracağımız Saadet Partisiyle birlikte.

Zeki başkanımız Saadet Partisinden belediye başkan adaylığını başvurusunu şimdi yapak üzere adliye gidiyoruz. Saadet Partisi logosuyla seçime gireceğiz.” dedi.