Katledilen taksici son yolculuğuna uğurlandı

» Büyük Manşet » Katledilen taksici son yolculuğuna uğurlandı

İzmir’de, soğukta üşümesin diye aldığı müşterisinin silahlı saldırısına uğrayarak öldürülen taksici Oğuz Erge, son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir’de, soğukta üşümesin diye aldığı müşterisinin silahlı saldırısına uğrayarak öldürülen taksici Oğuz Erge’nin cenazesi memleketi Söke’de toprağa verildi.

Gaziemir’de maskeli ve kapüşonlu D.A., evli ve 2 çocuk babası Oğuz Erge’yi silahla vurup gaspetti. Oğuz Erge Sağlık ekipleri tarafından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Taksici hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Örge’nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Örge’nin ailesine baş sağlığı dileyen Bakan Koca, “Dün gece İzmir Gaziemir’de, taşıdığı yolcu tarafından ateşli silahla vurulan taksi şoförü, tedavi altında olduğu hastanede hayatını kaybetti. Yaralı şoför 112 ambulansla olay yerinden alınıp Gaziemir Devlet Hastanesi’ne nakledilmiş, ilk müdahale sonrası Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil operasyon geçirmişti. Kamuoyuna yayılan video kaydı iyiliğe vahşetle mukabele edilebilmesi açısından büyük üzüntüye yol açacak nitelikte. Failin hak ettiği cezayı çekeceğinden kuşkumuz yok. Merhuma Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

TUTUKLANDI

Oğuz Erge’yi (44) tabancayla yaralayıp telefonunu gasbeden Delil Aysal (19), çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“İYİ NİYETİNDEN ÖLDÜRÜLDÜ”

Öldürülen taksicinin kullandığı aracın sahibi Murat Akbaba, “Gece 3’te arabayı teslim etmiştim. O gün çalışacaktı. Gece saat 4’te de bana telefon geldi. Olayın gerçekleştiği haberini verdiler. Üzücü bir durum. Araçta hasar vardı, boyanacaktı. O yüzden Oğuz bana ‘sen gelme ben arabayı kapatırım, sabah uyandıktan sonra gelirsin’ demişti. Tamamıyla iyi niyetinden öldürüldü. Çok güzel bir insandı. Allah rahmet eylesin” şeklinde konuştu.