CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay

» Büyük Manşet » CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday Cemil Tugay oldu.

CHP’de aday belirleme çalışmalarının ‘kördüğüm’ halini aldığı kent olan İzmir’de nihai karar 29 Ocak’ta verildi. Parti Meclisi’nin ve MYK’nın kararının ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay oldu.

Çok sayıda başvurunun olduğu kentte; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Musa Çam, Tacettin Bayır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski genel sekreter yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin altı yıllık eski genel sekreteri Buğra Gökçe gibi isimlerde aday adayları arasında yer almıştı.

CEMİL TUGAY KİMDİR

Cemil Tugay, 1967 yılında Van’da dünyaya gelmiştir. Plastik Cerrahi alanında uzmanlık yapmak amacıyla 1993-2000 yılları arasında ihtisas eğitimini tamamlayan Cemil Tugay, 2000 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktor unvanını almıştır.

Ayrıca, 1997 yılında ABD’de Cleveland Clinic’te 1 yıl boyunca araştırmacı doktor olarak görev yapmıştır. Uzmanlık alanında deneyim kazandıktan sonra, 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde, 2005-2009 yılları arasında ise İzmir Çiğli Kent Hastanesi’nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev yapmıştır. 2009 yılında Karşıyaka’da serbest hekimlik yapmaya başlamış ve bir süre sonra Alsancak’ta faaliyet gösteren muayenehanesini Karşıyaka Belediye Başkanı seçilmesinin ardından kapatmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.