CHP’den Muğla’da Tuncay Mollaveisoğlu sürprizi!

» Büyük Manşet » CHP’den Muğla’da Tuncay Mollaveisoğlu sürprizi!

TELE1 Ege Bölge Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu’nun adı, Cumhuriyet Halk Partisi’ninMuğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak öne çıktı.

Muğla’da mevcut başkan Osman Gürün’ün 25 yıl sonra yerini yeni adaylara bırakmak istemesinin ardından CHP’nin belediye başkan adayının kim olacağı merak konusu oluşturuyordu.

Osman Gürün’ün yerine kimin geçeceği merak konusu oluştururken aday adaylığı başvuru sürecinde 11 isim büyükşehir için başvuru yaptı.

Ancak aday adaylarının tabanda heyecan oluşturmaması üzerine başka bir çözüm yolu arayan Genel Merkez, özellikle yazdığı haberler ve TV programları ile orman yangınlarından, imar vurgunlarına ve çevre talanına kadar Muğla’nın korunması için büyük çaba harcayan gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu’na yoğunlaştı.

Muğla’ya taşındığı ilk yıllarda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde de baş danışmanlık yapan Mollaveisoğlu mevcut belediye başkanı Osman Gürün ile yakın çalışması ile üzerinde durulan aday olarak konuşuluyor. Türkiye’de temiz toplum ve yolsuzluklara karşı verdiği mücadele ile tanınan, Tuncay Mollaveisoğlu’nun adaylığı ile; CHP yönetiminin, Muğla’da da değişim mesajını vermek istediği, bu amaçla yerel siyasette yıpranmamış bir ismi öne çıkarmayı amaçladığı belirtiliyor.

TUNCAY MOLLAVEİSOĞLU KİMDİR?

Tuncay Mollaveisoğlu İstanbul Üniversitersi İletişim Fakültesinde radyo televizyon ve sinema bölümünün lisans eğitimini almıştır.

Mezun olur olmaz gazeteci olarak çalışmaya başlamıştır.

Gazetecilik kariyerinin başlarında Kanal 6, Show TV ve Kanal D’de haber program yardımcılığı ve muhabirlik gibi işlerde görev almıştır.

Tuncay Mollaveisoğlu, Akşam gazetesi ve Nokta Dergisinde editörlük yapmış ayrıca özel haber hazırlayarak köşe yazarlığı yapmıştır.

Sky Türk’ün kurucularından biri olan Tuncay Mollaveisoğlu aynı zamanda Habertürk’te de çalışmıştır. Habertürk kanalında Yolsuzluk ve Yoksulluk isimli programını hazırlayan ve sunan Mollaveisoğlu bu programı dolayısıyla birçok ödül almıştır.

Bir dönem Sözcü gazetesinde de köşe yazarlığı yapan isim, daha sonra Yeniçağ gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır.

Tuncay Mollaveisoğlu Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği görevini başarıyla yürüttükten sonra Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirildi.

Tuncay Mollaveisoğlu şimdilerde TELE1 Televizyonu Ege Bölge temsilcisi olarak görev yapmakta.

Tuncay Mollaveisoğlu’nun yazdığı kitaplar şu şekilde:

  • Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda
  • Boz-Yap Oyunu
  • Güve – Bir Türkiye Filmi
  • Görünmez Holding