KONAK MEYDANI
İzmir’in merkezinde bulunan pek çok iş merkezinin, tarihi ve turistik yerlerin, Kemeraltı Çarşısı’nın da yer aldığı meydandır. Konak Meydanı’nın hatta İzmir’in simgesi haline gelmiş olan saat kulesinde bir fotoğraf çekilmeyi, kuşlara yem atarken meşhur İzmir kumrusunu tatmayı es geçmeyin. Konak Meydanı’nda satılan kumru ve simit (İzmir tabiriyle gevrek) İzmir’in en lezzetli olanlarıdır.
KEMERALTI ÇARŞISI
Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Çarşıda neredeyse tüm yapılar, yüzyıllık hatta daha fazla tarihe sahiptir. Atacağınız her adımda şehir tarihini hissedeceğinize emin olabilirsiniz. Kemeraltı Çarşısı’nda Kızlarağası Hanı’nı gezip bir kahve molası vermeden ve Hisar Önü’nde lezzetli bir yemek yedikten sonra meşhur kazandibiden ya da şam baba tatlısından yemeden dönmeyin.
KADİFEKALE
İzmir Körfezi’ne tamamen hakimiyet olan bir tepeye konumlanmış Kadifekale, Büyük İskender tarafından milattan önce üçüncü yüzyılda yaptırılmış ve tarih boyunca farklı uygarlıkların müdahale ve onarımları ile bugüne kadar gelmiş. Helenistik ve Roma mimarisini taşıyan surlar, çevresindeki kaçınılmaz modern kentleşmeye rağmen hala heybetiyle ilgiyi üzerine çekebilmektedir. Kalede Bizans dönemine ait olduğu bilinen mescit ve sarnıç kalıntısı halen mevcut durumdadır.
TARİHİ ASANSÖR
Tarihi Asansör! Huzurlu sokağıyla, Dario Moreno şarkılarıyla taçlanan asansör keyfi ardından bütün bir kenti kuş bakışı karşınıza alacağınız eşsiz manzarasıyla tek kelimeyle huzurun adresi! Elbette bir sokağın ortasında yer alan devasa bir asansörün bir hikayesi var. İzmir’de yaşayan Yahudi iş adamlarından Nesim Levi, Halil Rıfat Paşa ve Mithatpaşa Caddesi arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla bu asansörü inşa ettirmiş. Zira asansör inşasından öncesinde iki noktayı birbirine bağlayan 155 basamaklı bir merdivenmiş. İlk inşa sırasında iki asansörden biri buharlı ve diğeri de elektrikli olarak tasarlanmış. 1985 yılında yapılan restorasyon sonrasında her iki asansörde elektrikli olarak çalışır duruma gelmiştir.
ALSANCAK SEVGİ YOLU
Yol boyu iki tarafta da ihtişamlı Palmiye ağaçları, rengarenk ışıklarla aydınlatılmış zemini, Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerine saygı amacıyla hazırlanmış plakaları ile nostaljik bir yolculuğa çıkacağınız Alsancak Sevgi Yolu’na bayılacaksınız. Çok sayıda kitap, takı ve hediyelik eşya standının bulunduğu Sevgi Yolu’nda turunuzu ve alışverişinizi tamamladıktan sonra Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne doğru yola koyulabilirsiniz.
KIBRIS ŞEHİTLERİ CADDESİ
İzmirlilerin buluşma noktası, turistlerin ise eğlenceli rotalarından biri olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi, mevsimsellik gözetmeden her an capcanlı! Her zevke hitap eden mekanın bulunduğu caddede hem alışveriş yapabilir, hem yeme-içme için keyifli mekanlar deneyimleyebilirsiniz. Buraya kadar gelmişken Dostlar Fırını’ndan boyoz, Çelebi’den İzmir bombası yemeden dönmemeniz gerektiğini de ipucu olarak verelim.
KORDON BOYU
Gün doğumundan batımına kadar her anında manzarasının rengi ile hayran bırakan Kordon, İzmir’in sembolik noktalarından biridir. Daima hareketli ve dinamik olan Kordon’da mis gibi havayı koklayarak keyifli bir yürüyüş sonrasında birbirinden güzel mekanları keşfedebilir ya da çimlerin üzerinde oturarak gerçek bir İzmirli gibi manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
İZMİR ARKEOLOJİ MÜZESİ
Konak Bahribaba Park alanında bulunan Arkeoloji müzesi, ilk olarak 1927 Aya Vukla Kilisesi’nde hizmete açılmıştır. Daha sonra 1984 yılında mevcut müze binası inşa edilmiştir. Müzede binlerce yıllık tarihi olan eserlerden yakın tarih eserlerine kadar pek çok tarihi eser sergilenir. İzmir seyahatinizde tarihi bir durak olarak Arkeoloji Müzesi’ni de listeye almalısınız.