Gastronomik zenginlikleri Tadında Anadolu’da

» Gündem » Gastronomik zenginlikleri Tadında Anadolu’da

TAV Havalimanları iştiraki BTA Food & Services’in Tadında Anadolu restoranlarında düzenlenen “Adana Lezzet Günleri”nin son ayağı İzmir oldu.

 

TAV Havalimanları iştiraki BTA Food & Services tarafından Tadında Anadolu restoranlarında düzenlenen “Adana Lezzet Günleri” nin üçüncü ve son ayağı İzmir’de gerçekleştirildi. 30-31 Mayıs günlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı Tadında Anadolu şubesinde gerçekleşen etkinliklerle misafirler, Adana’nın yerel malzemeler ve geleneksel pişirme teknikleri kullanılarak hazırlanan yöresel yemeklerini tadına baktı.

Türkiye’nin en önemli lezzet duraklarının başında gelen Adana, zengin yemek kültürüyle Tadında Anadolu restoranlarında hayat buldu. BTA Food & Services tarafından düzenlenen Adana Lezzet Günleri kapsamındaki etkinlikler, İstanbul Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan sonra üçüncü ve son ayağında İzmir’deydi. 30-31 Mayıs günlerinde Tadında Anadolu’nun İzmir Adnan Menderes Havalimanı şubesinde misafirlere, Adana mutfağının zengin gastronomi mirası ve yerel lezzetleri özel menülerin sunumuyla tanıtıldı.

Mayıs ayı boyunca farklı gün ve şehirlerde düzenlenen etkinliklerde Adana Onur Kebap’ın ünlü şefi Şevket Usta’nın kebap, lahmacun ve pide çeşitleri, fırınında pişirilen fırın yemeklerinin yanı sıra BTA Tadında Anadolu danışman şefi Şefika Günyel’in Adana yöresine ait tencere yemekleri, zeytinyağlıları ve meze çeşitleri servis edildi.

Etkinlikler hakkında konuşan BTA İcra Kurulu Başkanı Baha Bülbül, “Tadında Anadolu ile her yıl ülkemiz gastronomi dünyasının önemli şehir ve bölgelerini “tema günleri” konseptimizin çatısı altında yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimize tanıtıyoruz. Bu yıl da çok kültürlü tarihi, bereketli toprakları, zengin gastronomi geleneği ile ülkemizin en önemli değerlerinden olan Adana yöresine sahip çıkmak üzere yola çıktık. Yöremizin geleneksel tariflerini  özenle ve orijinaline uygun şekilde hazırlamanın yanı sıra menülerde yer alan ürünlerimizi yerel üreticilerden temin ederek  bölgesel kalkınmaya destek olmaya çalışıyoruz. Nice uygarlıkların beşiği Anadolu’nun eşsiz lezzetlerini nesiller boyu yaşatmak, unutulmaya yüz tutmuş ürünleri geleceğe ve dünyaya taşımak bizim için büyük bir motivasyon kaynağı” ifadelerini kullandı.