Birlik Sağlık Sen İzmir Şube Müdürü Şevket Özfiliz ellerindeki evraklarla katıldığı basın toplantısında Doğruyol, Kara’nın 2017 yılında aynı anda üç nöbeti birden tutarak evrakta sahtecilik, kamu zararı, nitelikli dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma gibi suçları işlediğini aktararak 2017’de hakkında savcılığa yapılan şikayetin dönemin kaymakamının kararıyla soruşturma açılamadığını belirtti.
90 YAŞINDAKİ HASTAYA ŞİDDET
Kara hakkında iddiaları sıralayan Ahmet Doğruyol, “Geçen yedi yıllık süreçte; değiştirilen nöbet formlarındaki imzaların kendisine ait olmadığını ve sahte olduğunu söyleyen hemşireye mobbing uygulanmıştır. Hemşire Kara hakkında, kurum içi şikayet dilekçesi vererek, CİMER’e de şikayet başvurusunda bulunmuştur. Kara, Acil servis enjeksiyon nöbetine, enjeksiyon yetkisi olmayan memura nöbet yazmış, insan hayatını tehlikeye atmıştır. Bir hemşirenin hastaneden narkotik ilaçları kurum dışına çıkardığınıve bunun müfettiş tutanaklarına da yansıdığı, buna rağmen hemşirenin narkotik ilaçların yoğun olduğu yoğun bakım biriminde çalıştırılmaya devam etmektedir. Hastanenin yoğun bakımında bir sağlık memurunun 90 yaşındaki bir hastaya fiziksel şiddet uyguladığı ve bunu öğrenen yoğun bakım sorumlusunun bu kişiyi yoğun bakımda istemediğini belirtmesine rağmen yoğun bakım servisinden almak istemediği, sorumlunun ısrarı sonrası herhangi bir tutanak ya da soruşturma başlatılmadan önce aşı birimine, sonra savunmasız bakıma muhtaç hastaların yoğun olduğu evde bakım hizmetleri birimine görevlendirmiştir” dedi.
MOBBİNG BASKI EVRAKTA SAHTECİLİK
Kara’nın düğün hazırlıkları için yıllık izin isteyen bir çalışana sendikal baskı yaparak kendi sendikasına üye olduktan sonra izin verdiğini aktaran Doğruyol, “Pek çok iddianın ardından 2021 yılında muhakkik incelemelerinin başlatılması, ardından müfettişin gelmesiyle, başmüfettişin tespitlerinde de nöbet usulsüzlükleri, evrakta sahtecilik ve hastaya şiddet konularının tespit edilmiştir. Müfettişin dönemin ilgili başhekim muavinine, varolan usulsüzlüğü kapattığı için idari ceza puanı verdiği Kara’nın yapılan yolsuzluk üzerine geriye dönük para ödeği, Kara’nın arşivden evrak çıkartıp nöbet listelerini değiştirmiş. Köylünün hakkı olan orman arazisini, o köyde ikametinin olmamasına rağmen, o araziyi muhtarlıkla işbirliği yaparak, askıya asılıp köylüye bildirmesi gerekirken, muhtarın askıya asmamasıyla arazinin ilgili şahıslara geçmesi ve sonraki süreçte köylünün bakanlığa şikayeti sonrası bakanlıktan gelen usülsüzlüğün tespiti ile ilgili cimer yazısının ardından gelişen süreçte araziyi iddialara göre el altından para karşılığı devretmek zorunda kalmışlardı” ifadelerini kullandı.
Doğruyol bugün tüm bu iddiaların kanıtlarının yer aldığı dosya ile bugün Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti./ İZMİR