İTİBARDAN DA TASARRUF OLUR

» Köşe yazarları » İTİBARDAN DA TASARRUF OLUR

Doğan Prepol yazdı…

Türk halkının ekonomik koşulları ve yaşam kalitesi ortada; belki de dünya sıralamasında en düşük seviyede olabilir diye düşünüyorum.

Çark nasıl dönüyor bir bakalım; ülke ekonomisini emekçilerin, emeklilerin, alkol ve sigara tüketenlerin üzerine yıkmışlar. Zenginlere yine dokunulmaz.

Pırlantadan vergi alınmaz, tütün ve tütün mamullerinden vergi al ya da yatların kullandığı mazottan vergi alma, çiftçinin kullandığı traktörüne aldığı mazottan vergi al.

Bu hak mı, adalet mi?

ABD’de gerçekleşen NATO zirvesine katılan liderler bizim ülkemiz hariç hepsi bir uçakla gitmiş gazete haberlerinden okuduğum kadarıyla. Ancak bizim ülkemiz çok zengin sanki, kişi başı milli geliri aylık 100 bin Euro sanki beş uçakla gidilmiş çok yazık.

Bundan nasıl haberdar olduk? Tüm Türkiye ve bizler İYİ Parti Grup Başkanvekili Balıkesir Milletvekili Dr.Turhan Çömez’in paylaşımları sayesinde bu bilgilere ulaştık.

Dr.Çömez yaptığı paylaşımda şöyle diyor:

“Biri kendisi için, biri heyeti için, biri kadrosu ve ekipmanlar için, biri de zırhlı araçları için. Bir tane daha var, o da önceden gitti, karşılamak için. Bu kez havada konvoy yaptılar’’ dedi. Çömez, NATO’nun yeni iki üyesi İsveç ve Finlandiya liderlerinin ise aynı uçakla ABD’ne gittiğini belirterek, ’’Birbirine komşu olan İsveç ve Finlandiya liderleri, daha az masraf yapmak için küçük bir uçakla birlikte ABD’ne gitti. Ama bizim Cumhurbaşkanı, 5 uçakla gidiyor. Eee dünya lideri olmak kolay değil…”

Şimdi bir yurttaş olarak şunu sormaya hakkımızın var olduğunu düşünüyorum. Emekçiye gelince para yok! Emekliye gelince para yok! Çiftçiye gelince para yok! Türk halkının büyük bölümü açlık sınırının altında yaşamaya çalışsın Cumhurbaşkanı havada konvoy yapsın bu hak mı, reva mı?

Tasarruf yalnız vatandaş yapsın, ülkeyi yönetenler yapmasın, bu adil değil adaletli değil diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız kusura bakmasın İtibardan da tasarruf yapılır.

Avrupa ülkelerinde yaşayan emekliler ülkemize tatile geliyorlar bizim emeklilerimiz yan mahalleye gidemiyor bırakın tatile ya da memleketine gitmeyi.

Finlandiya ve İsveç liderleri aynı uçakla ABD’nin Başkenti Washington’a gidiyor, şimdi bir başka soru sormak gerekli herhalde bu iki ülkenin ekonomisi mi iyi, bizim ülkemizin ekonomisi mi?

Tabi ki o iki ülkenin ekonomisi çok iyi orada insanlar açlık sınırının altında yaşamıyor.

Emeklileri tatile ülke dışına çıkabiliyor. Bir ülke bu kadar müsrif olur mu diye kendime sormadan edemiyorum gerçekten. İtibardan tasarruf yapmayacaklar bizler açlık sınırının altında yaşayacağız bu mu adalet.? İtibardan tasarruf yapın da; yurttaşlar da bir nefes alsın ne dersiniz?