Kurban Bayramı’nı yayımladığı yazılı bir mesaj ile kutlayan Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen,
mesajında; “Hep birlikte bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Bayramlarımız bizleri bir araya getiren, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştiren önemli günlerdir.
Dargınlıkların unutulduğu, büyüklerin hatırlandığı, dostların ve akrabaların ziyaret edildiği bu bayramda sevdiklerimize kavuşacak, onlarla kucaklaşacak; sevgimizi, ekmeğimizi ve soframızı paylaşacağız.
Kurban Bayramının güzel ilçemize ve tüm insanlığa barış, huzur, bereket getirmesini diliyorum.
Sevdiklerimizle bir arada olmanın kıymetini bileceğimiz nice mutlu bayramlara.” İfadelerine yer verdi
Mehmet Türkmen 12 Nisan 1962 tarihinde İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde doğdu. Öğrenim hayatını burada tamamladı.
1990-1999 yılları arasında ticaret ile uğraşan Mehmet Türkmen 1999 ile 2009 yılları arasında Ulucak Belediye Başkanlığı yaptı. 2014-2023 yılları arasında Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Kemalpaşa Belediye Başkanı seçilen Türkmen, halen bu görevi sürdürmektedir.
Evli ve iki çocuk babası olan Türkmen, Üniversite mezunudur.
COĞRAFYA
Kemalpaşa İlçesi, İzmir’in 29 km. doğusunda, İzmir-Ankara Karayolunun 8 km güneyinde yer almaktadır. Doğusunda Turgutlu ilçesi, kuzeyinde Manisa ili, batısında Bornova ilçesi ve İzmir merkez ilçeleri, güneyinde Torbalı ve Bayındır ilçeleri bulunmaktadır. Yüzölçümü 658 km² olup, rakımı 225 metredir. İlçenin güney batısındaki Nif Dağları ile en yüksek noktası 1510 metredir. Kuzeyindeki Manisa Dağları arasında yer alan oldukça verimli ovada kuruludur. İlçenin en önemli akarsuyu Nif Çayıdır. Bu çay ilçe sınırlarına Ulucak Mahallesinin batısından girer ve Kemalpaşa ovasından doğuya doğru akarak Manisa’da Gediz Irmağına dökülür. İlçede genel olarak Akdeniz iklimi görülmektedir. Yazları kurak ve sıcak, kışları ılık ve yağışlı geçer. Kar yağışı yok denecek kadar azdır. İlçe yüzölçümünün yaklaşık %60’ ı (33.611 ha ) ormanlarla kaplıdır. Orman ağaçlarını meşe, kızıl çam ve kara çam ağaçları oluşturur. Ayrıca Akdeniz iklimi tipik bitki örtüsü olan makilik ve bozuk baltalık alanlarımız vardır.
KÜLTÜR VE SANAT
İlçede, erken kalkolitik çağdan başlayarak Bizans dönemine kadar uzanan çok önemli arkeolojik verilere ulaşılmıştır. Bu tespit ve çalışmalar arasında Ege Bölgesi Arkeoloji Kronolojisine yeni bir boyut kazandıran Ulucak Höyük çalışmaları ayrı bir öneme sahiptir. Ayrıca Çambel Köyü civarında İlydia geleneğinde birçok tümülüs bulunmaktadır. İlçenin bu tarihi değerleri yanında ormanlarla kaplı dağları, yaylaları, piknik alanları , tarihi kalıntıları ile çok zengin kültür ve tabiat varlıklarına sahiptir .