Efeler Belediye Başkanı Avukat Anıl Yetişkin Ege Saati’ne konuk oldu.
Başkan Yetişkin, seçim sürecini ve ilçe için hayata geçireceği projeleri anlattı. Yetişkin, “Seçim döneminde hedef belirlemiştik. Kadınlar, çocuklar, gençler ve engelliler. Hanım evlerinde kurslar düzenleyeceğiz. Türkiye’de ilk olarak ailelere ücretsiz doğum hazırlık eğitimi veriyoruz. Sokak hayvanları için de ciddi bir kısırlaştırma ünitesi kurmak istiyoruz” dedi.
31 Mart yerel seçimleriyle birlikte Efeler Belediye Başkanlığı’na seçilen Avukat Anıl Yetişkin TELE1’de yayınlanan Ege Saati programında soruları yanıtladı.
18 adaylı seçim sürecini değerlendiren Başkan Yetişkin, “Keyifli bir seçim süreci geçirdik. Halk bizden taraf olduğu için mutlu olduk. Parti örgütümüzün ve büyükşehir belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun destekleriyle güzel bir sonuç aldık. Biz de halkımıza elimizden gelen ne varsa gece gündüz hizmet etmeye aday olduğumuzu hissettirdik. Çok çalıştık. Yaklaşık 70 bin kişiyle birebir iletişim kurduk. Sadece seçim sürecinde değil devamlı halkın içinde olma vaadimiz vardı. İki aylık bu süre de de hiç sahadan ayrılmadım” dedi.
BELEDİYENİN 458 MİLYON BORCU VARDI
Belediyenin mali duru mu hakkında bilgi veren Başkan Yetişkin, mali durumu hem kaynaklar açısından hem de borç durumu açısında ele aldıklarını söyledi. Başkan Yetişkin, “Belediyemizin vadesi geçmiş 458 milyon borcu vardı. Tahmini olarak da 550-600 milyona yakın borcumuz var. Göreve geldiğimiz ilk günden beri kendi tasarruf tedbirlerimizi uygulamaya başlamıştık. Tasarruf tedbiriyle birlikte çöp kamyonu bile alamıyoruz. Her şey için izin almanız gerekiyor ama bize izin vermeyeceklerini düşünüyorum. İller Bankası’ndan ilk aya göre bu ay aldığımız ödeme 5 milyon düştü. Biz de harcamalarımızı kısıtlama yolun a gitmiştik. 2 bin 70 personelimiz var. Ciddi bir işçi sayımız da var. Hepsi benim mesai arkadaşım. İşçi çıkarmadık, çıkarmayacağız da. Seçimlere 20 gün kalan belediye üzerine ciddi külfetler yüklenen sözleşme de imzalandı. Önceki toplu iş sözleşmesine göre 44 milyon lira olan ödeme 77 milyona çıktı. Ödenebilir bir politika olması gerektiğini ilettik. Çalışan personel istiyoruz. Karşılıklı güzel günler yaşayacağız. Doğru ekonomi yönetimiyle bunun altından kalkabileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.
Önceliklerine değinen Yetişkin şu ifadeleri kullandı: “Seçim döneminde hedef belirlemiştik. Kadınlar, çocuklar, gençler ve engelliler. Hanım evlerinde kurslar düzenleyeceğiz. Türkiye’de tek olarak ailelere ücretsiz doğum hazırlık eğitimi veriyoruz. Sokak hayvanları için de ciddi bir kısırlaştırma ünitesi kurmak istiyoruz. Uyutulmasına karşıyız. Ciddi bir hassasiyetim var. Çok hızlı bir kısırlaştırma yapılması gerekiyor. Bunların dışında Aydın birinci derece deprem bölgesi. Yapıların birçoğu yapı ömrünü tamamlamış yapılar. İnşaat maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle çok yapılabilir görünmüyor. Aydın’da büyük bir zenginlik var o da jeotermal kaynak. Ancak o da doğru kullanıldığında zenginlik oluyor. Aydın’daki jeotermal kaynaklar sadece elektrik üretimine göre hazırlanmış. Dünyada kapalı sistemle yapılan jeotermal tesislerin hem enerji anlamında hem de ekonomik olarak fayda sağladığına dair örnekler var. Jeotermal enerji sahalarındaki su yaklaşık 270 dereceye yakın. Bunların tamamı ağır metaller barındırıyor. Ciddi kanserojen eriyikler var. Vatandaşın da ciddi bir tepkisi var”
Yerel idarecilerle birlikte çalıştıklarını söyleyen Yetişkin, “Nerdeyse her gün bir köyümüze gitmeye gayret diyorum. Sadece muhtarın beyanına bağlı kalmadan vatandaşı da dinliyorum. Eski usul imeceyi yeniden canlandırmak istiyoruz. Aydın’da. Hem sorunları çözüyoruz çözemediğimiz de gerekçelerini anlatıyoruz. Hedef kitlelerimizden biri de emeklilerimizdi. Emeklilerden öğreneceğimiz çok şey var. Biz de onlara hizmet sunmak istiyoruz. Aydın, çok daha aydın bir memleket olmalı. Turizm, tarih, tarım var. Güzel bir beş yıllık yolculuk yaşamak istiyoruz. Gülümseyen bir şehir yaşatmak istiyoruz” dedi.