İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi, Çeşme Belediyesi ve Çeşme Kent Konseyi’nin destekleriyle Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen bu anlamlı konserde, popüler müziğin öncü besteci ve yorumcularından Sezen Aksu’nun şarkılarıyla izleyiciler, nostaljik bir yolculuğa çıktı.
TAGKGB Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, Cumhuriyet Kadınları Korosu’nun, Belçika Türk Kadınlar Derneği işbirliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 2022 yılında Sanat Yönetmeni Ümit Bulut tarafından kurulduğunu ve bu topluluğun kısa sürede farklı sivil toplum kuruluşlarına destek sağladığını belirtti. Dayıoğlu, “Müzik, tüm insanları aynı çatı altında birleştiren ve iyileştiren bir güçtür. Kuruluşumuzdan bu yana sosyal sorunlara dikkat çeken, çözüme odaklanan yüzlerce sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren ve sürekli daha fazla fayda sağlamak için çalışan bir platform olduk. 25. yılımızdan itibaren başlattığımız konser projeleri ile bugüne kadar birçok kişi ve kuruma destek sağladık. Alaçatı’da gerçekleştirdiğimiz bu konser ile de Türk Anneler Derneği’nin Çeşme, İzmir, Karşıyaka ve Mordoğan Şubeleri’nin kadınlara ve çocuklara yönelik projelerine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz,” dedi.
Dayıoğlu, açılış konuşmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Belediyesi, İzmir Kent Konseyi, Çeşme Kent Konseyi ve Sanat Yönetmeni Ümit Bulut’a teşekkür plaketi takdim ederken, tüm gönüllülere ve destekçilere teşekkürlerini sundu.
Kadınlara ve çocuklara umut olmak amacıyla gerçekleştirilen bu anlamlı konser, toplumsal olarak derin travmalar yaşadığımız 6 Şubat Depremleri, büyük orman yangınları ve hayvan hakları gibi önemli sorunlara dikkat çekilen etkileyici görseller eşliğinde, tüm izleyicilerin hep birlikte seslendirdiği “Masum değiliz!” şarkısının yarattığı derin duygusal anlarla son buldu.
Cumhuriyet Kadınları Korosu, bundan sonra da sanatın iyileştirici gücü ile daha fazla insana ulaşmaya ve umut olmaya devam edecek.
Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği
Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği, İzmir’de Sayın Tülay Aktaş Hanımefendi tarafından başlatılan birleştirici bir çalışmanın mirasıdır. Çok sevgili Tülay Aktaş’ı sonsuzluğa uğurladıktan sonra, onun sivil toplum alanındaki çalışmalarında yer alan kadınlar bir araya gelerek 1996 yılında bu platformu oluşturmuştur. “Birlikten güç doğar” ilkesiyle hareket eden güç birliği, İzmir’in çağdaş bakış açısına sahip kadınlarının önderliğinde, erkek dayanışmacıların da katılımıyla bir insan hareketi olarak her yıl daha da güçlenerek faaliyetlerini sürdürmektedir.
Güç birliğinin vizyonu, İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarını (STK) güçlendirmek ve birlikte iş yapma becerilerini geliştirmektir. Misyonumuz, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde İzmir STK’larının katılımlarını artırmak, karar alma süreçlerinde söz sahibi olmalarını sağlamak ve kurumsal kapasitelerini geliştirmektir. Bu amaçla savunuculuk, kampanya düzenleme, araştırma, eğitim ve kaynak yaratma gibi alanlarda kapasitelerini artırmaya yönelik eğitimler düzenlemekteyiz.
Güç birliği olarak amacımız, sivil toplumun dil, din, etnik köken, yaş veya cinsiyet ayrımı gözetmeksizin herkesin değerli olduğuna inanan bir yaklaşımı benimseyerek geniş kitlelere ulaşmak ve bu değerler doğrultusunda sivil toplum kuruluşları arasında sürdürülebilir işbirliğini sağlamaktır. Kuruluşlar arası bilgi ve deneyim paylaşımını toplumun yararına kullanmayı ve zaman ve enerji kaybını minimuma indirerek verimliliği maksimum seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz.
—