Nazlıaka: Kadın cinayetlerinin sorumlusu AKP

» Büyük Manşet » Nazlıaka: Kadın cinayetlerinin sorumlusu AKP

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Türkiye ve İzmir’de, artan kadın cinayetlerinin temel nedeninin mevcut iktidardan kaynaklandığını söyledi.

Haber: Leyla BİLGİ

Cumhuriyet Halk Partisi Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ege Saati’nden Leyla Bilgi’ye artan kadın cinayetleri ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. Nazlıaka, kadın cinayetlerinin sorumlusunun iktidar olduğunu kaydetti.

“ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN KANI İKTİDARIN ELİNDE”

Aylin Nazlıaka, İzmir’de son günlerde artan kadın cinayetlerine dikkat çekti. İzmir’in Karabağlar ilçesinde eşi Kayhan Barbak (39) tarafından, ‘kıskançlık’ nedeniyle öldürülen Zehra Barbak (37) ve boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülen Gözde Karamus için üzgün olduğunu belirtti.

Nazlıaka, yaşamını yitiren kadınları vahşice katleden sorumluların en ağır cezayı alması gerektiğinin altını çizdi.

Yaşanan kadın cinayetlerinin Türkiye’de can yakıcı sorunlar arasında yer aldığını söyleyen Nazlıaka, iktidarın sorumluları caydırıcı cezalara tabi tutmadığını ifade etti.

Öldürülen her kadının kanının iktidarın ellerinde olduğunu söyleyen Nazlıaka, “Kadın cinayetlerinin sorumlusu AKP iktidarıdır” dedi.

Türkiye’de her gün en az iki kadının hayattan koparıldığına dikkat çeken Nazlıaka, hukuk ve adaletin Anayasa Mahkemesi’nin elinde olması gerekirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinde olduğunu savundu.

“SORUMLU AKP İKTİDARIDIR”

Nazlıaka, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldığından bu yana kadın cinayetlerinde ve kadına yönelik şiddette artış olduğunu, kadın cinayetlerini meşrulaştırmaya çalışanların sunduğu gerekçelerin suçluları koruduğunu kaydetti.

Nazlıaka sözlerine şöyle devam etti: “AKP iktidarı ile hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukuku uygulaması ayyuka çıktı. Her kadın cinayetinin ardından yüzlerce gerekçe sıralanmaya başladı. Öldürülen kadın için ‘Nerdeymiş? O saatte sokakta ne işi varmış? Ne giymiş? Hangi renk ruj sürmüş? Neden boşanmak istemiş?’ gibi ardı arkası kesilmeyen sorular sıralanıyor. Müebbet hapis cezası istemiyle başlayan yargılama süreçlerinde iyi hal indirimleri peş peşe geliyor. Bu hukuksuz kararlar nedeniyle kadın cinayetleri artıyor. Hayattan koparılan her kadın cinayetinde sorumlu AKP iktidarıdır.”