ASKİ Eski Genel Müdürü Öztürk, aday adayı oldu.

» Aydın » ASKİ Eski Genel Müdürü Öztürk, aday adayı oldu.

Aydın ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Eski Genel Müdürü Öztürk, Didim belediye başkan aday adayı oldu.

2015-2019 yılları arasında Aydın Büyükşehir Belediyesi Aski genel müdürü olarak görev yapan Öztürk, merkez, 17 ilçe, 497 köy ile ilgili tüm içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, arıtma faaliyetlerini yürüttü.

Öztürk, Aydın Büyükşehir Belediyesi Aski genel müdürü görevindeyken Didim’de altyapıyı oluşturan  içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon hatları, arıtmatesisleri ile ilgili birçok faaliyeti planlayıp uyguladı.

Özellikle Akbük genelinde tüm yağmursuyu ve kanalizasyon hatları tamamlandı. Didim çevresindeki sorunları  ve çözümleri iyi bildiğini, Geçmişte Didim’e yaptığı hizmetlerin devamı hedefiyle bugün Didim belediye başkan aday adaylığı için başvuru yaptığını ifade etti.

2019 yılından sonra Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) görevini üstlenen Erdoğan Öztürk şöyle devam etti; yıllardır ihmal edilmiş, her yağmurda sorun yaşanan birçok lokasyonda kanalizasyon ve yağmursuyu hatları, tüm alt geçitler önüne büyük ızgara imalatları, kırsalda açıktan akan kanalizasyonların kapalı sistemlere alınması, faaliyetlerini yoğun bir tempoda gerçekleştirdik.

Ankara’ya ait hiçbir mahallede su sıkıntısı yaşanmaması adına tüm planlamalar tarafımca gerçekleştirilmiştir.  Başkentin merkezinde kuyu suyu kullanılan ana yerleşim yerlerine arıtma tesislerinden hatlar çekilmiş,yeni su depoları yapılmıştır.

Didim’in sorunlarını iyi bildiğini ifade eden Öztürk “Aydın ve Ankara gibi iki Büyükşehir belediyelerinden edindiğim tecrübeyi  Didimli hemşerilerimin hizmetinde kullanacağım, Didim’i halkımızla birlikte ve halkın talep ettiği projeler doğrultusunda yönetme sözü veriyorum” dedi.