“Manisa büyükşehiri ve ilçeleri kesinlikle kazanacağız”

» Büyük Manşet » “Manisa büyükşehiri ve ilçeleri kesinlikle kazanacağız”

Manisa Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çarşamba günleri Tele1 ekranlarında gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Anında Manşet, bu hafta Manisa Turgutlu’da gerçekleşti.

Anında Manşet’in bu haftaki konukları; CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Turgutlu Belediye Başkan Çetin Akın, BUPAR Başkanı Erdal Akaltun, Siyaset Bilimci Tanju Tosun ve Gazeteci İdris Akyüz oldu.

“MANİSA’DA KAZANABİLECEK OLDUĞUMUZ İLÇELER VAR”

Manisa’daki belediye başkanları ile tek arzularının Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e hediye etmek olduğunu ifade eden Akın, kazanılacak ilçelerin olduğunu dile getirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılmasının imkansız olmadığını belirten Akın,

“Biz dört belediye başkanımız ile birlikte abi kardeş gibiyiz. Çok güzel bir dayanışma içerisindeyiz. Genel merkezimiz hata yapmazsa, seçimini doğru yaparsa, doğru adaylar üzerinde karar kılarsa o ilçeleri ve büyükşehiri kesinlikle alacağız.

Kazanabilecek olduğumuz ilçeler var. Genel seçimlerde en yüksek oyu aldığımız bir Sarıgöl var, Göl Marmara var. Bu ilçeler kazanılabilecek ilçeler” dedi.

“DEDEDEN, BABADAN CUMHURİYET HALK PARTİLİYİM”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Manisa’daki adayının sorulması ve kendisinin büyükşehir belediye başkanlığını düşünüp düşünmediği sorusunun üzerine Başkan Akın,

“Ben ilçe belediye başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundum. Ancak büyükşehir ile ilgili bir başvurum söz konusu değil.

Ben dededen, babadan Cumhuriyet Halk Partiliyim ve bu parti bana hangi noktada görev verirse o görevi çekinmeden alır ve en iyisini yaparım.” ifadelerini kullandı.

“MANİSA’DAKİ CHP’Lİ BELEDİYELER GERÇEĞİNİ UNUTMAMALIYIZ”

2019 yerel seçimlerinde Manisa’da kazanılan 4 ilçe belediyesinin de başarılı bir dönem geçirdiğini ifade eden Başkan Akın,

“2014’te hiç belediyemiz yokken 2019’da 4 belediye kazandık. Bu dört belediye gerçeğini unutmamalıyız. 4 başkanımızda halkın sevgisini kazandı, şaibeli hiçbir işin içerisinde olmadılar.

Bu gerçekler bizi büyükşehire taşıyabilir. Bu 4 belediye başkanımız, vatandaşın cebine göz koymadı. Vatandaş burada; doğru yönetimi, adaleti, hak, hukuk, adaleti gördü. Bunun da bir rüzgar olacağını düşünüyorum.” dedi.

Programın tamamını alttaki linkten izleyebilirsiniz.