İzmir’de moda rüzgarları esiyor

» Büyük Manşet » İzmir’de moda rüzgarları esiyor

İzmir’de Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nde If Wedding düzenlendi. Etkinliğin çılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir ekonomisinde moda sektörünün önemine dikkat çekti.

Düzenlediği fuarlarla adından söz ettiren İzmir, üç fuara daha ev sahipliği yapıyor.

Tarihi Çukurhan’da  düzenlenen İzmir IF Wedding Fashion defilesinin lansmanı düzenlendi.

Lansmana İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jack Eskinazi, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul’un yanı sıra tekstil dünyasının önde gelen isimleri de katıldı.

“HAZIR GİYİM ÜLKEMİZİN LOKOMOTİF GÜCÜ” 

Açılıştan konuşan Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, hazır giyim sektörünün ülke ihracatının lokomotif gücü olduğunu belirtti.

Ertuğrul, “31. kuruluş yılı içerisinde olan EGSD’nin misyonu sektörümüzün gelişmesi için faaliyetler gerçekleştirerek üyelerine ve sektöre fayda sağlamak için bu hedef doğrultusunda ilerliyoruz.

Sektörümüze değer katan bir Wedding fashion fuarının yanında fashion prime tekstil, hazır giyim tedarikçileri ve teknolojileri fuarcılık paydaşlarıyla gerçekleştirilen etkinlikler büyük önem taşımaktadır.

Ülkemiz ihracatının lokomotif gücü olarak bilinen hazır giyim ve konfeksiyon sektörü kendimiz için gerçekten önemli bir iş alanıdır. Sektörümüz yüzde 60 oranındaki kadın istihdamıyla yine ayrı bir öneme sahiptir.

Tekstil sektörü yüksek branşlarından gelinlik ve abiye giyim sektörlerinin ihracatının ülkemize sağladığı ekonomik katkı gerçekten her geçen yıl daha büyük bir ivme kazanmaktadır.  Fuarlar yeni pazarlara açılmak için önemli buluşma noktaları.

 İZFAŞ tarafından yıl boyunca gerek yurt dışında ve gerekse ülke genelinde gerçekler tanıtımlar sayesinde kentimize yeni alıcılar gelmekte ve yıl boyunca ziyaretler iş birlikleri devam etmektedir.

21-24 Kasım tarihlerinde 17. kez gerçekleştirilecek olan gelinlik damatlık ve abiye giyim fuarımızın öncesinden bugün ve yarın gerçekleştirilecek olan ekinliklere katılan tüm firmalara başarılar dilerim” dedi.

“FUARLARIN ÖNEMİ ZOR ZAMANLARDA ORTAYA ÇIKIYOR”

Sektördeki belli dönemler yaşanan sıkıntıların giderilmesinde fuarların büyük öneme sahip olduğunu belirten Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş,

Fuarlar ürün tanıtmanın müşteriyle diyalog kurmanın en kolay yolu. Bu yüzden biz hazır giyimciler fuarları çok önemsiyoruz. Özellikle hazır giyim sektöründe kumaşa dokunmanın önemi çok büyük.

Hazır giyimciler olarak yurt içi ve yurt dışı bütün fuarlarda yer almaya çalışıyoruz ki mallarımızı agresif pazarlama yapmamız gereken dönemde daha rahat pazarlayabilelim.

Hazır giyim sektör çok büyük bir sektör. 2022 yılında İhracat 31,5 milyar dolardı. Aynı zamanda katma değerli bir sektör. Ne yazık ki bu sektör bu dönemlerde biraz zorluklar yaşıyor.

2022 ile kıyasladığımzda rakamlarımız yüzde 7 gerilerde. Böyle durumlarda da fuarların önemi ortaya çıkıyor. Önce yurt dışındaki fuarlara katılıyoruz. Türkiye’deki fuarlara da elimizden gelen desteğ veriyoruz.

3 fuar lansmanında buradayız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu akşam derneğimiz Fashion Week düzenliyor.

 Ona da elimizden gelen desteği gösterdik. umarım o da fuarlarımıza destek olabilecek, müşterileimizi firmalarımızla tanıştırabilecek güzel bir etkinlik olacak” dedi.

“İZMİR’ İN EKONOMİ SEKTÖRÜNÜN KALBİ MODADIR” 

İzmir’in ekonomisinde moda sektörünün önemine dikkat çeken Başkan Soyer ise, bu yıl düzenlenen fuara 223 firmanın katıldığını söyledi.

Başkan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir yerde moda ekonomisinin gelişmesi aslında oranın birçok alanda da gelişmiş olduğunu gösterir. O nedenle İzmir’in ekonomi sektörlerinin kalbi modadır. İzmir’in kalbi Mimar Kemalettindir.

Ülkemiz genç ve yaratıcı nüfusuyla bu sektörün dünyadaki liderlerinden biri haline gelecektir. Biz İzmir’in yerel yönetimi olarak, bu konuda önümüze çıkan tüm engelleri kaldıracağız.

Sektör öncülerimle önde biz arkada, bu sektörü daha iyi bir yere getirmek için elimizi taşın altına koyacağız. İzmir’i modanın merkezi yapmakta kararlıyız. Ülkemizdeki gelinlik üretiminin yüzde 70’i İzmir’de gerçekleşiyor ve bu hacim her yıl daha da büyüyor.

Bu yıl If Wedding’de yurt içi ve yurt dışından 223 firma yer alacak. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz duvarını delip geçmenin tek bir yolu var. Bu ülkenin özgür ve üretken insanlarına bu konuda ihtiyaç var

Lansmanın ardından ‘Wedding Fashion Week 2023’ defilesi gerçekleştirildi.

İki gün boyunca devam edecek etkinliler kapsamında gelinlik, damatlık, abiye giyim ve tekstil baskı teknolojileri tanıtılacak.