2. Homeros Edebiyat Sanat Festivali 29 Eylül’de başlıyor

» Büyük Manşet » 2. Homeros Edebiyat Sanat Festivali 29 Eylül’de başlıyor

Bayraklı, 2. Homeros Edebiyat Sanat Festivali’ne hazırlanıyor. Festival öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan festival direktörü Tuğrul Keskin, etkinliğe dair bilgiler verdi.

Bayraklı Belediyesi’nin düzenlediği 2. Homeros Edebiyat Sanat Festivali için geri sayım başladı. 29 Eylül’de yapılacak festival öncesi düzenlenen basın topantısında konuşan festival direktörü Tuğrul Keskin, festivale ilişkin bilgiler verdi.

Keskin konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Geçen yıl verdiğimiz desteğe şimdiden teşekkür ediyorum. Geçen yıl sizinle yakından izlediğiniz gibi başarılı denecek bir festival süreci yürüttük başarılı bir festival yaptık. Türkiye’de yapılıp dünyanın pek çok ülkesinde haber olmuş ender festivallerden biri de birincisi olmasına rağmen Homeros Edebiyat Sanat Festivali oldu.

Burada büyük bir öngörü var çünkü hayatlarımız çok hızlı biçimde geri çekiliyor. Ülke sosyal yaşantısı da başta olmak üzere derinliğini bitiriyor. O zaman ülkenin derinlikte aklına sahip çıkmak gerekir. Bu doğal olarak yerel yönetimlerin esasen yapması gereken işlerden biri. Bunu sevgili Serdar Sandal fark etti ve beni davet etti. Kendisine hem edebiyat camiası adına hem kendi adıma sonsuz teşekkür ediyorum. Homeros en çok Bayraklı’ya yakışır çünkü Homeros buradadır.

Bize 2 kilometre mesafede olan bir yerde doğup yaşadığı neredeyse kesinlik kazanmış bir şey. Tartışmaları olsa da buradadır.

Bundan sonra da Homeros kentinde edebiyat yer almaya devam edecek.

Bu sene son dönemde yoğun bir programınız var. Zülfü Livaneli ve Ataol Behramoğlu bildiğiniz gibi onur konuklarımızdan.
Bunun dışındaki konuklarımız bütünü birbirinden değerli konuklar. Çok önemli şehir oturumları, edebiyat oturumları, tiyatro ve sinema oturumları var izlemenizi, izlenmesi için elinizden geleni yapmanızı istirham ediyoruz. Bütün kalbimle inanıyorum edebiyatın arkasında durmak iradesi önemli bir irade, değerli bir irade.

Şimdilerde sözün anlamını yitirdiğini varsaysak da Söz Bayraklı’da kıymetlidir. Bayraklı’nın değerleri başkadır. Bunu da bütün dünyaya buradan ilan etmiş olacağız sayenizde”

Bayraklı’nın marka kent olması için çalıştıklarını söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise,

“Bu kentle ilgili bizim bir hayalimiz var. O hayalin bir parçası Bayraklı’yı marka kent yapmak istiyoruz. Geldiğimiz gün dünya çocuk ve gençlik kenti dedik Bayraklı’ya. Deprem ve pandemi bu çalışmaları aksattı. Belki de eksik kaldığımız tek alan burası. Dünyanın 4 bir yanındaki gençlerimizi çocuklarımız Bayraklı’ya davet ederek festivaller onların düşüncelerini dünyaya duyurmak hayalimizdi. Spor komplekslilerimiz, barınma sağlık tesislilerinin, kütüphanelerin oluşması lazım. Bunun bir diğer ayağı da İzmir’in kalbi dediğimizde birçok arkadaşımız söylediğimiz şeyi algılayamadı. Siyasi polemikten kaynaklı olarak yıldızın farklı anlamları olduğunu dediler. Aslında o Türk bayrağı, kimse de başa bir alam çıkarmasın. Diyoruz ki konumuyla, birikimiyle gençleriyle dinamiğiyle yeni kent merkezi olması itibarıyla Bayraklı İzmir’in kalbidir, bize ait olan değerlerin gerek siyaset gerekse diğer alanlarda Bayraklı’nın hak ettiği her şeyi Bayraklı’ya geri alacağız. Bunlardan birisi de Homeros. Homeros uluslararası kamuoyunda İzmir için de önemli. İzmir marka kent olacaksa bunun öncülerinden biri Homeros olacaktır. Kentlerin geçmişten geleceği serüveni emeği kültürü var. Biz bazen ortak paydalarda birleşerek maddi ve manevi değerler oluşturuyoruz. Ne kadar içselleştirirsek kent kimliğini de o kadar sağlamlaştırmış oluyoruz. Amacımız da kent kimliğini oluştururken uluslararası değerlerimizi evrensel değerlerimizle birleştirmek istiyoruz. Lütfen Bayraklı’mıza İzmir’imize sahip çıkın. Göreceksiniz İzmir’in kalbi Bayraklı’da atacak” ifadelerini kullandı.