Kılıçdaroğlu, olaylı İzmir kongresi için net konuştu

» Büyük Manşet » Kılıçdaroğlu, olaylı İzmir kongresi için net konuştu

Kılıçdaroğlu’ndan olaylı İzmir il kongresine ilişkin ilk açıklama: ‘İzin vermeyeceğim’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olaylı geçen İzmir İl Kongresi hakkında konuştu. İstanbul’da 39 ilçe başkanıyla bir araya gelen CHP liderinin kavga görüntülerine dair çok net tavır aldığı, “İzin vermeyeceğim” dediği öğrenildi.

CHP’de ‘değişim’ mesajları tartışmaları devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İstanbul il merkezinde 39 ilçe başkanıyla bir araya geldi. Toplantı sonrasında görüşmenin CHP ilin geleneksel olarak yaptığı toplantı olduğu kaydedildi.

‘İZİN VERMEYECEĞİM’

Gerçekleşen toplantıda Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz cumartesi günü İzmir’de yaşanan kavga görüntülerine dair çok net tavır aldığı, “İzin vermeyeceğim” dediği kaydedildi. CHP liderinin bu konuda kararlı bir tutumla, böylesi görüntülerin oluşmasında payı olanlar için sürecin başlatılmasını istediği ifade edildi. MYK’da da bu konunun gündeme gelmesi bekleniyor.

GERGİNLİK ÇIKMIŞTI

İl başkanını seçmek için sandık başına giden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü seçiminde blok listeli seçim yapılması için öneri sunulması sonrası büyük gerginlik yaşanmıştı. Olay sırasında birçok partili birbiriyle yumruk yumruğa kavga etmişti. Olaylı kongrede seçimi mevcut CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu kazanmıştı.

DÜN DE KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA EREN ERDEM’DEN GELMİŞTİ

İzmir’deki olaylı kongre sonrasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, dün Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda kamuoyuna açıklama yapmıştı.

Eren Erdem, yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, olağan İzmir il kongremizde kamuoyuna yansıyan ve parti kültürümüz ile bağdaşmayan olayları çıkartanların araştırılması ve gerekli işlemlerin yapılması talimatı vermiştir.”