CHP il kongresinde kavga!

» Büyük Manşet » CHP il kongresinde kavga!

CHP İzmir İl Başkanlığı bugün yeni il başkanını seçmek için sandık başına gitti.

Ancak kongrede blok liste uygulama kararının alınmasının ardından kavga çıktı. Yaşanan arbede sonrası kongreye ara verildi.

CHP İzmir İl Başkanlığı bugün yeni il başkanını seçmek için sandık başına gitti.

Ancak kongrede blok liste uygulama kararının alınmasının ardından kavga çıktı. Yaşanan arbede sonrası kongreye ara verildi.

“BİZİ BÖLMEK İSTEYENLER VAR”

Yaşanan arbedenin ardından tekrar kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partiyi bölmeye çalışanların olduğunu belirterek, “İzmir’in kuruluşun ve kurtuluşun kentidir. Tıpkı partimiz CHP gibi. İzmir ile CHP arasında bir ilişki var. İzmir kongremiz tarihi bir önem taşıyor. 3 ay önce yeni siyaset belgesini paylaşmıştım. İzmir CHP’nin en çok oy aldığı şehir. Şehrimiz iktidarlar tarafından ihmal edildi. İzmir her zaman özgürlüğün yanındadır. İzmir otoriter siyasetin panzehridir. CHP’nin tarihi de yenilenmenin tarihidir. Daima yeni değerler ürettik. Partimizde kendini yeniden değerlendirecektir. Kalıcı bir dönüşüm için geçmişin mirasına bakmak zorundayız. Bu durumda ortak akılla olur. Dayanışmayı büyütmeliyiz. CHP’nin bir değişime ihtiyaç duyduğundan şüphemiz yok. Cumhuriyet’e ve demokrasiye karşı çıkanlara karşı dik durmak zorundayız. CHP ülkemizde sosyal demokrasinin en güçlü savunucusudur. Türkiye’de artık muhalefetin karşısında bir parti devleti var. CHP’li belediyelere yaşatılanları görüyoruz. Ama bu haksızlığa karşı direneceğiz. Biz algı operasyonlarından nasıl kurtulacağımızı biliyoruz. CHP’nin içinde kutuplaşma olamaz. Onların zulmü arttıkça bizim adalete olan inancımız artacak. Şimdi susmanın değil konuşmanın zamanıdır. Bu kongrede buluşan sizler en büyük teminatımızsınız. Birbirimize ne kadar bağlıysak o kadar güçlüyüz. Bizi bölmek isteyenler var. Fakat bu salon o oyunlara gelmeyecek. İzmir her zaman bu mücadelenin bayrağını en önde taşıyacak”  ifadelerini kullandı.

GÜLTEKİN: SEÇİMİN NASIL YAPILACAĞINA İL DELEGELERİ KARAR VERİR

Liste gerginliğinin ardından konuşan Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, yaptığı konuşmada,

“Tüzüğümüz açıktır, kendisine ve iletişimine güvenen herkes çıkıp aday olabilir. Bütün örgütle arkasında dururuz. Çarşafa karşı değiliz. Arkadaşlar ‘Çarşaf örgütün davsıdır’ yazmışlar ama ben de arkadaşlara genel seçimlerde alanlarda biz terlerken göremedim. Blok liste antidemokratik diye bir algı yaratılmaya çalışıyor. Kişisel ikbali için var olma çabası için ilçe başkanlarımıza ve bizlerle birlikte yola çıkmış il delegelerimize anti demokratik demek anti demokratik belediyedir demek bize yapılacak en büyük hatadır. Seçimin nasıl yapılacağına il delegeleri karar verir. Bu şekilde salona hükmetmek isteyenler değil. Blok liste seçilecek listenin homojen olmasını sağlar. Blok liste herkesin hakkını korumak içindir. Blok liste kişisel hesapların görüldüğü bir liste değildir. Ben çarşaf liste pankartı asan arkadaşları seçimlerde alanlarda görmedim. Blok liste anti demokratik değildir. Hepimiz seçimleri blok listeyle yaptık. Hepimiz demokratik bir şekilde seçildik. İlçe başkanları adına konuşuyorum kendi kişisel ikballeri için çalışanlardan yana olmayalım. Bize anti-demokratik denilmesini kabul etmiyorum. Bir kadın olarak az önce yapılan saldırıyı da kınıyorumdedi.