Çene tüylerini kökünden kurutan 2 doğal çözüm

» Kadın » Çene tüylerini kökünden kurutan 2 doğal çözüm

Birçok kişi çene altında oluşan tüylerin görüntüsünden rahatsızlık duyuyor. Sadece iki malzeme sayesinde çene altındaki rahatsız edici tüylerden kurtulmak mümkün. İşte detaylar.

Çene altında oluşan tüylenmeyi yok etmek için birçok farklı yöntem bulunuyor. Ancak kesin çözüm oluşturan bir tekniğe henüz rastlanmadı. Rahatsız edici tüyleri kökünden kurutacak doğal yöntemler bulunuyor. Bu yöntemlerle çene altı kıllarından kurtulabilirsiniz.

Çene altında oluşan tüyler kişiden kişiye değişerek farklı orantılarda çıkabilir. Hormonal problemlerden dolayı çoğalan tüyler bir süre sonra sakal görünümüne dönüşür. Bu da görünüm olarak kadınları oldukça rahatsız eden bir durum haline geliyor.

Hormonal sebeplerin yanı sıra tiroid bezlerinde oluşan eksiklikler de kıllanmayı artıran bir faktör olabilir. Kişiler, çene altında oluşan tüyleri yok etmek için kolay yöntemlere yönelebiliyor. Ağda, ustura, jilet, ip gibi alternatifler ağrılı ve acılı olabildiği gibi tüylerin çoğalmasına da neden oluyor.

Ustura veya cımbız kullanmak anlık olarak tüylerden kurtulmanızı sağlayabilir. Ancak uzun vadede büyük tüylenme problemlerine yol açar. Olumlu sonuçlar beklerken tüylerin daha da çoğalmasını istemiyorsanız bu tür alternatiflerden uzak durmanızı öneririz.

Geleneksel yöntemlerden farklı olarak bitkisel doğal ürünleri cilt için kullanmak her zaman daha fazla fayda sağlar. Özellikle çay ağacı yağı ve lavanta yağı çene altı tüylerini bir işlem yapmanıza gerek kalmadan azaltabilir.

Çay ağacı ve lavanta yağı cilt bakımında fazlasıyla tercih ediliyor. Aynı şekilde tüylenmeyi azaltmak için de pek çok kişi tarafından kullanılan etkili bir yöntem. Her cilt tipi birbirinden farklı olsa da bu yöntemler sayesinde istenmeyen tüyleri azaltabilirsiniz.

Öncelikle temiz bir kabın içine 5 damla çay ağacı yağı ekleyin. Ardından aynı kaba 1 yemek kaşığı lavanta yağı ilave edin. Yağ, karışması zor olduğu için bu iki birleşim tamamen karışana kadar karıştırın.

Hazırladığınız karışımı çene bölgesine ince bir tabaka olacak halde sürün. Ardından 1 gece bu şekilde beklemeniz gerekiyor. Haftada 3 kez aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz. Bu tekniği düzenli olarak tekrarladığınızda çene altı tüylerinin azaldığını göreceksiniz.

KAYNAK:MİLLİYET