Uykusuz ve yorgun ifadeniz yok olabilir!

» Kadın » Uykusuz ve yorgun ifadeniz yok olabilir!

Makyaj yapmak daha dinç ve enerjik görünmenizi sağlayabilir yorgun ifadenizi silebilirsiniz. İşte süper makyaj hilesi…

Makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Pembe tonlarında allık kullanmak daha enerjik bir yüz sağlar. Kapatıcılar ise göz altı morluğuna iyi gelir. İşte detaylar…

Cilt kusurlarını kapatmak için renginize uygun bir makyaj yapmalısınız. Peki birkaç dakikada muhteşem değişim yaratan makyaj tüyoları hangileri?

KAPATICI KULLANIN

Cilt altı tipinize uygun bir kapatıcıyla yorgunluğunuzu ve uykusuzluğunuzu gizleyebilirsiniz. Kullandığınız kapatıcı sayesinde koyu ve şiş göz altlarınızın daha doğal görünmesini sağlayabilirsiniz.

KİRPİKLERİNİZİ DAHA HACİMLİ GÖSTEREN RİMELLERİ TERCİH EDİN

Göz ve çevresi yorgunluğu direkt olarak belli eder. Bu yüzden yorgun günlerin ardından yapacağınız göz makyajı oldukça önemlidir. Bakışlara yoğunluk katan kirpiklerin kıvrılması yorgunluğunuzun gizlenmesine yardımcı olur.

ALLIK KULLANIN

Allık, yorgun görüntüyü ortadan kaldırarak cilde canlı bir görünüm sağlar. Bundan dolayı da makyaj çantasındaki en önemli yardımcılardan biridir. Elmacık kemiklerinize ve biraz da burun ucuna hafif bir allık kullanımı yorgunluğun gizlemesini sağlar.

GÖZ MAKYAJI YAPARKEN PINARA ODAKLANIN

Bakışlarınızı canlandırmak istediğinizde göz pınarlarınıza ışıltılı far, kalem veya highlighter uygulamanız yeterli olacaktır. Böylece daha canlı bir görünüm elde edersiniz.

MAKYAJ ÖNCESİ BAZ KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ!

Makyajınızın daha canlı görünmesi için kullanmanız gereken bazı seçerken daha canlı ve ışıltılı tonları tercih ederek yorgunluğunuzu gizleyebilirsiniz.

DUDAKLARINIZA DAHA CANLI RENKTEKİ RUJLARI TERCİH EDİN

Yorgunluğunuzu gizleyecek bir diğer makyaj hilesiyse canlı renkte ruj tercih etmektir. Nude veya pastel tonlarda ruj tercih ettiğinizde daha yorgun görünebilirsiniz. Özellikle yorgunluğunuzu gizlemeyi düşünüyorsanız tercihinizi daha soft ve canlı renklerden olmalıdır.