İzmir’de ‘Zafer’ coşkusu başladı!

» Büyük Manşet » İzmir’de ‘Zafer’ coşkusu başladı!

26 Temmuz 1922’de başlayan ve 30 Ağustos’ta zaferle taçlandırılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin kazanıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yılı kutlamaları başladı. Törende İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ‘umut’ mesajı verdi.

Kurtuluş mücadelesinin zaferinin ilanı olan 26 Temmuz 1922’de başlayan ve 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle taçlandırılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin kazanıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılı, İzmir Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programla anıldı.

Saat 09.25’te Atatürk heykeline çelenk sunumuyla başlayan anma etkinlikleri 10.40’taki kutlamalarla devam etti.

Törene, İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, İzmir milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

KAVAKÇI: DÜŞMANLARIMIZIN KORKULU RÜYASI OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Topçu Üsteğmen Yusuf Kavakçı, ¨Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusunun topyekûn bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafere ulaşmıştır. Bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve elde edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinden ve milletin aldığı güçle, azim ve kararlı komutasıyla dostlarımızın güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam edecektir. Atatürk ilkeleri bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de TSK’nın ilkeleri olmaya devam edecektir¨ dedi.

Konuşmaların ardından Ege Ordusu Garnizon Komutanlığı Güney Deniz Saha Komutanlığı yönetiminde tören geçişi yapılırken alana akın eden İzmirliler, törene büyük ilgi gösterdi.

BAŞKAN SOYER: AŞAMAYACAĞIMIZ ENGEL YOK

Tören sonrasında günün anlam ve önemine ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Soyer ise umut mesajı vererek “Cok gururluyuz. Hiç kimse enseyi karartmasın. 101 sene önce o koşullarda o büyük zafer kazanıldıysa bizim aşamayacağımız engel yoktur. Mutlaka aşacağız. Yoksulluğu da yoksunluğu da… Hepsini aşacağız ve çok daha güzel bir memlekette yaşayacağız. Hepsini rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.