Bakanlıktan kızamık alarmı.!

» Gündem » Bakanlıktan kızamık alarmı.!

Sağlık Bakanlığı 2023’ün ilk aylarından itibaren ciddi artış görülen kızamık hastalığı için 81 ile yazı gönderdi. Yazıda, aşıların eksiksiz tamamlanmasına dikkat çekildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan kızamık alarmı.!

Türkiye’de 2023 yılının ilk aylarından itibaren kızamık hastalığında ciddi oranda artış görüldü. Türk Tabipler Birliği’nin açıklamasına göre ise en yüksek vaka haziran ayında görüldü.

Artış gösteren kızamık hastalığı için Sağlık Bakanlığı harekete geçti. 81 ilin il sağlık müdürlüklerine yazı gönderen bakanlık, aşıların eksiksiz yapılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bakanlığın yazısında şu ifadeler kullanıldı:

“Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında yürütülen kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşı kapsayıcılığının ülke genelinde artırılması için eksik aşılı ve aşısız kişilere ulaşılması önem arz etmektedir. Eksik aşılıların yoğun bulunduğu tespit edilen yerlerde il sağlık müdürlüklerinin koordinasyonunda ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezleri tarafından oluşturulacak mobil ekipler aracılığıyla aşısız ve eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlanması sağlanmalı”