Zelenski’ye suikast planı! Bir kadın tutuklandı

» Dünya » Zelenski’ye suikast planı! Bir kadın tutuklandı

Kimliği açıklanmayan bir kadın tutuklandı, Zelenski’ye suikast planlarında yer almış.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Rusya’nın Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski’yi öldürme planıyla ilgili olarak bir kadının tutuklandığını açıkladı. Servis, kadının Zelenski’nin Haziran ayında sel felaketinin vurduğu Mykolaiv’e yapacağı ziyaret öncesinde seyahat programını öğrenmeye çalıştığını söyledi. Adı açıklanmayan zanlının suçlu bulunması halinde 12 yıl hapis cezasına mahkum olabileceği belirtiliyor.

Zelenski'ye suikast planı! Bir kadın tutuklandı Konuya ilişkin açıklama yapan Zelenski tutuklama hakkında bilgilendirildiğini doğrulayarak SBU başkanının kendisini “hainlere karşı mücadele” konusunda bilgilendirdiğini söyledi. Rusya tutuklama hakkında yorum yapmadı.

Suçüstü yakalandı

SBU’dan yapılan açıklamada kadının Ruslara istihbarat aktarmaya çalışırken “suçüstü” yakalandığını söyledi. Rusya’nın “Mykolaiv bölgesine büyük bir hava saldırısı” planladığı ve şüphelinin de kendilerine Rus ordusu tarafından hedef alınabilecek elektronik harp sistemleri ve mühimmat depolarının yerleri hakkında bilgi vermeye çalıştığı iddia edildi.

SBU’ya göre şüpheli, Zelenski’nin Temmuz ayında ziyaret ettiği Ochakiv adlı küçük bir kasabada yaşıyor ve oradaki bir askeri üste bir dükkanda çalışıyordu. SBU’nun ziyaret sırasında şüpheliyi tutuklamadığı ve Ukrayna cumhurbaşkanına yönelik bir saldırıyı önlemek için güvenlik önlemleri aldığı anlaşılıyor.

SBU, ajanların ziyaretten sonra şüphelinin eylemleri ve Ruslar tarafından “alınan görevler” hakkında daha fazla bilgi edinmek için onu takip ettiğini de ekledi. Açıklamada şüphelinin bölgede araç kullandığı, Ukrayna askeri tesislerinin fotoğraf ve videolarını çektiği iddia edildi.