Roman vatandaşlar yoksulluk ve uyuşturucu kıskacında

» Ege Gündemi » Roman vatandaşlar yoksulluk ve uyuşturucu kıskacında

Yoksulluk ve uyuşturucu kıskacında olan Roman vatandaşlarının AKP iktidarı tarafından 20 yıldır yalnız bırakıldığını belirten Purçu, “Hükümet, milleti çaresizliğe itmiş, bu seçimde iktidar olacağım diye uğraşıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Tepecik Mahallesi’nde düzenlediği basın açıklamasında, Roman vatandaşların yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Roman vatandaşların yoksulluk, işsizlik ve uyuşturucu kıskacında çaresizlik içinde olduğunu vurgulayan Purçu mahalleye gelen çuval dolusu icra dosyalarını göstererek, “Sokakta çöpün içinde ekmek arıyor insanlar. Gençler uyuşturucuya bulaşmış durumda. Yüzünüz yok Roman mahallelerine girmeye. Bu vatandaşa çektirdiğin eziyet yetmedi mi?” diye sordu.

“ROMAN MAHALLELERİNE OY ALMAK İÇİN GELMEYİN”

İktidara sert bir dille seslenen Purçu, şu ifadeleri kullandı:

“Bir roman mahallesindeyiz. İzmir’in en eski Roman mahallesindeyiz. 20 bini aşkın nüfusu buluyor. Bu muhtarlığa gelen icra dosyaların bakın. Torbalar dolu. Milletimizin fakirliğine bakın. Torbalar dolu. Fakirliğimizin yoksulluğumuzun kanıtı bunlar. Hükümet, milleti çaresizliğe itmiş, bu seçimde iktidar olacağım diye uğraşıyor. Ülkeyi bitirdin, satmadık mal bırakmadın. Sokakta çöpün içinde ekmek arıyor insanlar. Gençler uyuşturucuya bulaşmış durumda. Bu vatandaşa çektirdiğin eziyet yetmedi mi? Türkiye çok zengin bir ülke ama milleti fakirlikten kırdınız. Roman mahalleleri açlıktan uyuşturucudan, işsizlikten kırılıyor. Bir tane yetkili gelmiyor buraya. Gençleri hepsi uyuşturucu bağımlısı oldu. Analarını babalarını dövüyorlar, evde satacak bir şey kalmadı. Çocuklar tedavi olmak istiyor. Roman mahalleri çaresiz. Strateji eylem planı yapıyorlarmış. İzmir’de şu an toplantı var. Bir eylem planı daha yayınlayacaklar. Buraya girdiniz mi hiç ne yaptınız bu mahallelere? Uyuşturucuyu yoksulluğu bitirdiniz mi? Roman mahallelerinden sadece oy almak için gelmeyin. Bir şeyler yapın. Bu mahallede binlerce genç var, hangisi devlet kapısında. Müzisyenler açlıktan kırılıyor. Gelmişler şimdi İzmir’de 2023 eylem planı yapacaklarmış da… Bu saatten sonra ne yaptınız da yapacaksınız? 20 yıldan beri hiçbir şey yapmadınız”

“GENÇLER ZOMBİ GİBİ GEZİYOR!”

CHP iktidarında uyuşturucu sorununun sona ereceğini de vurgulayan Purçu, “Yüzünüz yok Roman mahallelerine girmeye. Buradan bir tane oy alamayacaksınız. Yok saydınız Romanları ama bu güzel insanları bitiremeyeceksiniz. Biz iktidara geldiğimizde her gün nasıl bu mahalleye geliyorsak tekrar geleceğiz. Uyuşturucuyu bitireceğiz, gençleri tedavi ettireceğiz. Gençlerimiz zombi gibi geziyor. Sağlık İl Müdürlüğü gelip de bunları tedavi ettirelim demiyor” dedi.

Yenişehir Mahallesi muhtarı Süleyman Çatalbaş ise mahalle nüfusunun yüzde 80’inin uyuşturucu bağımlılığının bulunduğuna dikkat çekerek yetkililerin tedavi konusunda gerekli desteği sağlanmadıklarını ifade etti.