Muğla’da köylülere kooperatifçilik anlatılıyor

» Ekonomi » Muğla’da köylülere kooperatifçilik anlatılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde kooperatifçiliği yaygınlaştırmak için köy kahvehanelerinde bilgilendirme toplantıları başlattı.

Muğla’nın verimli topraklarında tarımı ve hayvancılığı desteklemek amacıyla harekete geçen Muğla Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde kooperatifçiliği yaygınlaştırmak için köy kahvehanelerinde bilgilendirme toplantıları başlattı.

Üreticilerin kooperatifleşme yoluyla daha yüksek kazanç sağlamalarını hedefleyen bu girişim, halkla birebir iletişim kurarak yerinde yönetim anlayışını benimsiyor.

Toplantılar devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal alanlarda başlattığı bilgilendirme toplantılarının ilki, Yatağan ilçesinin Akgedik, Konak ve Yeniköy Mahalleleri’nde gerçekleştirildi.

Kadın muhtarların öncülüğünde kooperatif kurulması talebi üzerine yapılan toplantılarda, kooperatifçilikle ilgili temel bilgiler, mevzuat ve kuruluş aşamaları uzman ekipler tarafından üreticilere aktarıldı.

Köy kahvehanelerinde yapılan bu buluşmalar, kırsal kesimden büyük ilgi görüyor ve üreticiler bilgilendirme toplantıları sayesinde kooperatifleşme sürecini detaylıca öğrenme fırsatı buluyor.

“Markalaşma anlatılıyor”

Kırsal mahallelerde yapılan toplantılarda, kooperatif kurmanın avantajları ve süreçle ilgili detaylar anlatılırken, markalaşmanın önemi de vurgulanıyor.

Kooperatifleşme sürecinde üreticilerin karşılaşabileceği zorluklar ve çözüm önerileri, köylülerle birebir görüşülerek ele alınıyor.

Ayrıca, katma değeri yüksek ürünlerle köylülerin gelir seviyesini artırmaya yönelik bilgiler de paylaşılıyor.

Başkan Ahmet Aras, “Üreten köylümüzle zenginleşen Muğla topraklarının kıymetini bilerek, kooperatifleşme ve markalaşma yoluyla onların yanında oluyoruz. Köy kahvehanelerinde yüz yüze görüşerek üreticilerimizi dinliyor, ihtiyaçlarına göre destek sağlıyoruz” diye konuştu.

Muğla tarım güçbirliği çalışmaları tanıtılıyor

Toplantılar sırasında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi hakkında bilgi verilerek, kooperatifleşme sürecinde sağlanacak iş birlikleri, pazarlama ve satış olanakları hakkında da detaylar paylaşılıyor.

Örneğin, Bozüyük-Kapubağ-Gökpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin talebi üzerine yapılan toplantıda, süt ve süt ürünleri konusunda faaliyet gösteren kooperatiflerin deneyimleri katılımcılara aktarıldı.

Tarım kenti olma yolunda

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışının bir parçası olarak kırsal mahallelerde gerçekleştirdiği toplantılarla üreticilere yakın destek sağlıyor.

Köylerdeki üreticilere, tarımsal kalkınmayı desteklemek için fidan destekleri, alım garantili üretim ve toprak analizi gibi birçok konuda hizmet sunan belediye, köylülerin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.