Öldürülen kadınlar da suçlu demişti… İstifa etti…

» AKP » Öldürülen kadınlar da suçlu demişti… İstifa etti…

İzmir Bayraklı Belediyesi Meclis toplantısında konuşan AK Partili Latif Aydemir’in kadın cinayetleri ile ilgili söylemleri gündem olmuştu.

 

Aydemir, yazılı açıklama yaparak istifa ettiğini açıkladı.

Aydemir, şunları söyledi: ”
“Mecliste sarf ettiğim sözlerin amacı dışında basına servis edilerek toplumda yanlış bir algı yaratılmıştır. Konuşmamda asıl vurgulamak istediğim husus, şiddet ve cinayet olaylarının önlenmesi adına ölüm ve ölüme sebebiyet veren olguların ve zihniyetin irdelenmesi gerektiğiydi. Kadınları tenzih ederek yaptığım konuşmada asıl dikkat çekmek istediğim, 6284 sayılı yasanın yanlış uygulanması sonucu oluşan mağduriyetlerdi. Yanlış anlaşılan cümlemden dolayı kamuoyundan özür diler, bu vesileyle 2002 yılından beri her kademesinde görev aldığım Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, partimin zarar görmemesi adına istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”

 

NE DEMİŞTİ?

Toplantıda konuşan AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Aydemir’in, “Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum ama bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur” demişti.