İzmir’de binlerce ölü balık kıyaya vurdu

» Büyük Manşet » İzmir’de binlerce ölü balık kıyaya vurdu

Karşıyaka İskelesi’nde denizin bir bölümünün rengi yeşile dönerken, binlerce ölü balık ise su yüzeyine çıkarak kıyaya vurdu.

.
İzmir’de, 20 Ağustos’ta Bayraklı ilçesi Turan Sahili’ne ölü balıkların vurması ve kötü koku sorununun ortaya çıkması sonrası kirlilik kaynağının tespiti ve önüne geçilmesi için başlatılan çalışmalar devam ederken, o günden bu yana kentteki balık ölümlerindeki artış devam ediyor. Bugün ise Karşıyaka İskelesi’nde denizin bir bölümünün rengi yeşile dönerken, binlerce ölü balık ise su yüzeyine çıkarak kıyaya vurdu. Deniz yüzeyindeki ölü balıklar dron ile görüntülenirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise hem açık denizde hem de kıyadan ölü balıkları toplama çalışması başlattı. Özellikle kıyıdan toplanan binlerce ölü balık siyah çöp poşetlerine konuldu ve sahil boyunca metrelerce poşetler dolusu ölü balık olduğu görüldü.

 

İzmir’de binlerce ölü balık kıyaya vurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca toplu balık ölümleri ve kirlilikle ilgili araştırma ile çözüm önerilerini sunmak için oluşturulan “İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu”nun ilk toplantısı, geçtiğimiz günlerde Bakan Murat Kurum’un başkanlığında gerçekleşmişti.