Tunç Soyer’den dava… Ranta teslim etmeyeceğiz!

» Çevre » Tunç Soyer’den dava… Ranta teslim etmeyeceğiz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer, 375 hektarlık alanın Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile orman sınırından çıkarılmasına dava açtı.

15 Ağustos’ta İzmir’de çıkan büyük yangından etkilenen alanlarında dahil olduğu 375 hektarlık alanın orman sınırından çıkarılması Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile onaylanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından kararın iptali için dava açtıklarını duyurdu.

Konunun takipçisi olacağını dile getiren Soyer, “Orman alanlarını korumak, imara ve ranta açılmasını engellemek için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Soyer, açıklamasında şunları paylaştı: “15 Ağustos’ta İzmir’deki büyük yangından etkilenen alanların da dahil olduğu 375 hektarlık alanın orman sınırından çıkarılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararının iptali için davayı açtık.

20 yıl önce afetleri önlemek için orman vasfına sahip çıkılan bu alan İzmir’i çevreleyen Yeşil Kuşak’ın bir parçası olarak tüm İzmirlilerin yaşam hakkını korumaktadır. Bugün söz konusu alanın önemi unutulmuştur. Önce 2020 yılında İzmir’de yaşanan depremzedelere konut yapılacağı vaadiyle şimdi ise yanan alanların yanması fırsat bilinerek orman alanı yapılaşmaya açılmak istenmektedir.

Anayasa Madde 169’un “Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık yapılamaz.” hükmüne rağmen Cumhurbaşkanı Kararının yanan orman alanını orman sınırları dışına çıkarması mümkün değildir.

Takipçisi olacağız. Orman alanlarını korumak, imara ve ranta açılmasını engellemek için ne gerekiyorsa yapacağız. Davayı birlikte açtığımız kurumlar; Doğa Derneği, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, EGEÇEP ve diğer dava arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.