Karaburun’da ‘talan’ projesine ‘hayır’ dediler

» Büyük Manşet » Karaburun’da ‘talan’ projesine ‘hayır’ dediler

Karaburun’da oyuncu Erkan Petekkaya’nın şirketine ait güneş enerji santraliyle ilgili ÇED toplantısı, tepki üzerine yapılamadı.

 

Rüzgâr enerji santrallerine (RES) karşı mücadele eden Karaburun, bu kez güneş enerji santrallerinin (GES) hedefinde. Özel Çevre Koruma Bölgesi olmasına rağmen yüzde 89’u RES’lere tahsis Karaburun’da peş peşe GES projeleri gündeme geliyor.

 

Karaburun’da 'talan' projesine ‘hayır’ dediler

Oyuncu Erkan Petekkaya’ya ait Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi, Karaburun-Küçükbahçe Köyü sınırları içinde 25 hektar alana GES ve elektrik depolama tesisi yapmayı ve 44 bin 37 güneş enerjisi paneli dikmeyi planlıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri, ÇED süreci kapsamında toplantı yapmak için Küçükbahçe Köyündeki köy kahvesinde toplandı. Toplantı, bölge halkının ve çevrecilerin tepkisi üzerine yapılamadı. Küçükbahçe Köyü halkı ve Karaburun’dan gelen yaşam savunucuları köy kahvesi önünde yaptıkları eylemle projeyi istemediklerini dile getirdi.

 

Karaburun’da 'talan' projesine ‘hayır’ dediler

Jandarmanın önlem aldığı toplantıda  “Havamıza, suyumuza, toprağımıza, dağımıza dokunma” pankartları asıldı. Çevrecilere, Karaburun Belediye Başkanı CHP’li İlkay Girgin Erdoğan da destek verdi.