Cemil Tugay açıkladı: İzBB’den yangın mağdurlarına 50 bin TL destek

» Büyük Manşet » Cemil Tugay açıkladı: İzBB’den yangın mağdurlarına 50 bin TL destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Yamanlar’daki büyük yangın ve diğer ilçelerdeki yangınların ardından, evini kullanamayacak durumda olan vatandaşlara her haneye 50 Bin TL yardım yapılacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 15 Ağustos’ta başlayan ve dört gün süren Yamanlar’daki orman yangını ile İzmir’in çeşitli ilçelerinde meydana gelen diğer orman yangınlarıyla ilgili Egemenlik Evi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Tugay, toplantıya “15 Ağustos’tan itibaren ülkemizin gündemini meşgul eden ve dört gündür süren Yamanlar’daki büyük yangın ve ilçelerdeki diğer yangınlarla ilgili olarak buradayım” diyerek başladı.

Tugay, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın ön değerlendirme yaptığını belirtti. Karşıyaka‘da 20 evin ve 45 iş yerinin yangından etkilendiğini, ayrıca 10 hayvanın yaralı olarak kurtarıldığını ve tedavilerinin sürdüğünü söyledi. Tahliye edilen 53 vatandaşın İZELMAN’ın yurtlarına yerleştirildiğini ifade eden Tugay, yangından ağır hasar gören ve evini kullanamayacak durumda olan vatandaşlar için her haneye 50 Bin TL yardım yapılacağı kararını aldıklarını ve bu yardımların bir kısmının gerçekleştirildiğini duyurdu. Ayrıca, hijyen malzemeleri ve temel ihtiyaçlar için alışveriş kartlarının dağıtıldığını ekledi.