İzmir Yamanlar yangınında ikinci gün. 2 bin hektar kül oldu

» İzmir » İzmir Yamanlar yangınında ikinci gün. 2 bin hektar kül oldu

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde öneki gece başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınına havadan müdahale edilmeye yeniden başlandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yamanlar yangını ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Yumaklı, “Karşıyaka yangınından 1600 hektar alan etkilendi, Sancaklı Köyü civarında müdahale sürüyor Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı İzmir Karşıyaka yangınında Yamanlar’da Sancaklı Köyü civarında yangının devam ettiğini ve burada müdahalenin sürdüğünü açıkladı. Yumaklı, Karşıyaka Yamanlar’daki yangından 1600 hektar alanın etkilendiğini de ifade etti.  Yumaklı, “İzmir Yamanlar yangınının da enerjisi düştü. Sancaklı köyü yakınında dik vadiler ve bir sarp alan var. Oraya hava araçları müdahale edemiyor. Karadan arkadaşlarımız gece boyunca müdahaleleri yaptılar. Dumanın bir bölümü Büyükşehir Belediyesinin çöp aktarma tesisinden geliyor. Orasıyla alakalı ve etrafındaki birkaç binanın dumanı var. Onun dışında yerleşim yerlerini tedirgin edecek bir husus söz konusu değil” dedi.

 

İzmir Yamanlar yangınında ikinci gün

6 YANGIN DEVAM EDİYOR

Bakan Yumaklı, sözlerini şöyle sürdürdü.” 72 yangın vardı. Şu an itibariyle bunlardan 69’u kontrol altına alındı. Bir önceki günden gelen 3 tane ile dün çıkan 3 tane olmak üzere 6 tane devam eden yangın var. Aydın Didim ve İzmir Ödemiş yangınları kontrol atına alındı. Aktif olan yangınlardan Bolu Göynük yangınının enerjisi düşürüldü. Karabük Ovacık yangınının da enerjisi düşürüldü. Söndürme ve soğutma devam ediyor.”

2BİN HEKTAR
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde devam eden yangına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, ilk tespitlere göre 2 bin hektarın üzerinde orman alanın yandığını belirtti, orman yangınlarıyla mücadelenin yanlış politika izlenerek yürütülmeye çalışıldığını söyledi.