İzmir yangını büyüyor… Evleri boşaltın çağrısı…

» Gündem » İzmir yangını büyüyor… Evleri boşaltın çağrısı…

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağı’nda devam eden yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü ve yerleşim yerlerine yaklaştı.

Yangından çıkan dumanlar ise şehir merkezini kaplarken, yangın şehrin her ilçesinden görülüyor.

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ise sosyal medya hesaplarından vatandaşlara evlerin boşaltılması için çağrı yaptı.

Önal,  ” Doğançay bölgesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz. Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarında tüm saha görevlilerimizin yangını söndürebilmesi için görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz” dedi.

 

İzmir yangını büyüyor... Evleri boşaltın çağrısı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken vatandaşlarda tankerlerle ve kovalarla yangını söndürme çalışmalarına katıldı.

Diğer yandan bölgenin elektriklerinin kesildiği ve Yamanlar Dağı’na giden yolların ise trafiğe kapatıldığı açıklandı.

KARŞIYAKA YAMANLAR’DA DEVAM EDEN ORMAN YANGINI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU!

İzmir Yamanlar’da devam etmekte olan yangın sebebi ile; -Doğançay Mahallesi ile Sancaklı Mahallesi’ne gidilen yollar trafiğe kapatılmıştır. -Yeni Girne Caddesi üzerinden Zübeyde Hanım Mahallesi’ne gidişler kapatılmış olup Otoyola zorunlu istikamet verilmektedir. -Baş Pehlivan Karaali Caddesi üzeri deniz kortları istikametine doğru trafik akımı kapatılmıştır. -Bayraklı Toki’ler 6. Etap’da yangın konutlara ulaşmış olup bu istikamete giden yollar kapatılmıştır.

 

 

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın sonrası vatandaşlar sosyal medyadan videolar paylaşarak yardım istedi.

** İzmir Karşıyaka Yamanlarda ki yangın yoğun rüzgarın etkisiyle her tarafa yayılıyormuş. İzmir’de şehir içini tamamen dumanlar kaplamış ve küller yağıyor. İnşallah can kaybı yoktur

** Toki var siteler var şehir hastanesi var yeni siteler için fena yer değil akşam çıkmış yangın bu saate kadar sönmemiş yazık evler yanacak

** Yamanlar’dan sonra biraz daha sol tarafında bir yangın başladı ve yamanlar çok fazla büyümüş sanırım, şu anda demirköprü‘de kül yağıyor ve şu an çok net yanık kokusu alıyorum, gerçekten korkuyorum.