Fethiye’de HES’i protesto eden köylülere gözaltı

» Son Dakika » Fethiye’de HES’i protesto eden köylülere gözaltı

Müdahalede yedi köylü darp edilerek gözaltına alındı, iş makineleri jandarma koruması altında suyun yönünü değiştirdi.

Fethiye’de HES’i protesto eden köylülere gözaltı

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Söğütlü Mahallesi’nin tek su kaynağının HES’e, oradan da Seydikemer’in mahallelerine yönlendirilmesi kararına karşı nöbete başlayan köylülere jandarma ekipleri müdahale etti. Müdahalede yedi köylü darp edilerek gözaltına alındı, iş makineleri jandarma koruması altında suyun yönünü değiştirdi.

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi’nde, köyün tek su kaynağı olan Bozluca su kaynağının Fethiye Sulama Birliği ile tahsis dolayısıyla Sekiyaka 2 Hidro Elektrik Santrali’ne (HES) ve HES’ten geçen suyun Seydikemer ilçesindeki köylere ulaştırılmasına karşı mücadele başlatmıştı.

Fethiye Sulama Birliği ve Sekiyaka 2 HES’inden geçen suyun ulaşacağı Seydikemer köylerinin muhtarları ise Söğütlü Muhtarı ve azaları hakkında şikâyette bulunmuş, bunun üzerine Seydikemer Kaymakamlığı tarafından suyu kendi köylerine yönlendiren Söğütlü Köyü Muhtarı ve azalarının “3091 sayılı Taşınmaz Mal Zilyetliğine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Hakkında Kanun” kapsamında zilyetlik hakkına tecavüz ettiği belirtilmişti.

Haber: Hülya Çetinkaya – Burak Necip Başar (Gündem Fethiye)