İPA Başkanı Gökce: Instagram yasağı her gün Türkiye’yi yoksullaştırıyor

» Son Dakika » İPA Başkanı Gökce: Instagram yasağı her gün Türkiye’yi yoksullaştırıyor

İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce, Instagram’a BTK tarafından erişim engeli getirilmesinin Türkiye’ye günlük maliyetini açıkladı.

Platformun kapalı kalmasının günlük maliyetinin 1.9 milyar lira olduğunu belirten Gökce, “Verilere bakınca şunu soruyoruz: Bu ceza Instagram’a mı verildi, Türkiye’ye mi verildi?” dedi.

Sosyal medya hesabından veriler paylaşan Gökce, yasağın en fazla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya ekonomilerini etkileyeceğini belirtti. Gökce, “Kamuda Tasarruf Paketi”nin toplam boyutu 100 milyar liraydı. Eğer Instagram sadece 52 gün kapalı kalırsa Türkiye tasarruf paketi kadar zarar edecek. Instagram’a konulan yasak en fazla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya ekonomilerini etkileyecek” ifadelerini kullandı.

 

İPA Başkanı Gökce: Instagram yasağı her gün Türkiye'yi yoksullaştırıyor

 

CEZA KİME KESİLİYOR?
Dr. Buğra Gökce, şu değerlendirmede bulundu: “Verilere bakınca şunu soruyoruz: Bu ceza Instagram’a mı verildi, Türkiye’ye mi verildi? Instagram’a erişim yasağı uzadıkça Türkiye ekonomisi yara alıyor, Türk şirketleri daha az satış yapıyor, Türkiye’deki işletmeler zarar ediyor. Bu çağda ölçmeden, tartmadan, hukuk dışı bir şekilde atılan adımların bedelini sadece halkımız öder. Instagram yasağı her gün Türkiye’yi yoksullaştırıyor.”