Üreticiler sokağa indi…Ekonomiyi padişah bozdu

» Büyük Manşet » Üreticiler sokağa indi…Ekonomiyi padişah bozdu

Üreticiler, traktörlerle ilçe merkezine inerek yolları kapattı. “Çiftçiyi öldürdünüz diyerek tabut taşıyan çiftçiler cenaze namazı kıldı.

İzmir’in Kınık ilçesinde salçalık domates üretimi yapan yüzlerce çiftçi, 5 TL olarak belirlenen domates kilo fiyatının 1.8 TL’ye indirilmesine  eylem yaparak tepki gösterdi. Yolu trafiğe kapatarak “Çiftçiyi öldürdünüz cenazesini kaldırın” yazan tabut taşıyan çiftçiler cenaze namazı kıldı.

EKONOMİYİ PADİŞAH BOZDU
Kınıklı üretici Suat Şahan, “1 bardak çay 10 lira, 6 kilo domates 10 lira. Biz bunun için toplandık. Çiftçiye sahip çıkılmalı. Domatesin kilosunu şu an 1.80 lira” dedi.  Bir diğer çiftçi, “Padişah ne derse o oluyor. Ekonomiyi padişah bozdu. Padişahım çok yaşa dersek ekonomi düzelir mi o da belli değil.. Dün Padişahım çok yaşa diyenler de bugün burada beraber eylemde” ifadelerini kullandı.

PAZARDA 15 TL
Öte yandan Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Ortak basın açıklaması düzenleyerek salçalık domateste geçtiğimiz yıl getirilen ihracat yasağının kaldırılmasını istedi. Salça fabrikalarıyla 3.5 TL sözleşme imzalanmasına rağmen fabrikaların domatesi 1.7 TL’den aldığını kaydeden başkanlar üretim fazlası domateslerin tarlada kalması yerine sosyal yardım alan yurttaşlara hükümet tarafından dağıtılmasını talep etti.