Anaokullarının çocuklar üzerinde önemi

» Eğitim » Anaokullarının çocuklar üzerinde önemi

Gizem Gönen ve Özlem Targal, “Anaokulları, çocukların ailelerinden ilk defa ayrılıp, akranlarıyla sosyalleştikleri bir ortam sunar.”

Kurucu ortaklar Gizem Gönen (Uzman Psikolog ve Çocuk Gelişimi Uzmanı) ve Özlem Targal, (Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Aile Danışmanı) diyor ki “Anaokulları, çocukların ailelerinden ilk defa ayrılıp, akranlarıyla sosyalleştikleri, yetenek ve becerileri konusunda özgüven kazandıkları bir ortam sunar.”

Kurucular; “Ailesinden ilk defa ayrı kalan çocuk, bu yeni ortamda sınıf öğretmeni ve yeni arkadaşları ile güvenli bir ilişki içerisinde olmak ister. Bu yüzden okulda sınıf öğretmeninin tutumu, mizacı, deneyimi ve eğitim düzeyi oldukça önemlidir. Kurum müdürünün eğitime bakışı, kurumda öğrencinin oryantasyonu ve gelişimi ile ilgili gerekli takipleri yapacak, geri bildirimlerde bulunacak bir psikoloğun bulunması gerekmektedir. Okulumuz bu konuda oldukça iddialı ve şeffaftır. Her şeyi araştırılabilir açıklıktadır. Örneğin, okulda hangi branşların olduğu, etkinliklerin kimler tarafından hazırlandığı, okul menüsünün içeriği, listenin kim tarafından hazırlandığı, nerede ve hangi koşullar altında pişirildiği gibi uzayıp gider. Günün büyük kısmını okulda geçirecek olan çocuklarımız için, bu şeffaflık çok önemlidir” dedi.

Gizem Gönen ve Özlem Targal, anaokulunun çocuk gelişimi üzerinde ki etkilerinin önemine dikkat çekti. Ortaklar, “3-6 yaş döneminde yabancı dil ile ilgili bir farkındalık kazanmak, çocuğun hem dile aşina olmasını sağlar hem de farklı dillerde kelimelerin karşılığının değiştiğini gören çocuğun düşünme becerilerinde gelişime sebep olur. O yüzden bir çocuk yabancı dile ne kadar erken maruz kalırsa o kadar iyi olacaktır” şeklinde konuştu.

Neşeli Topluluk Anaokulu konseptiyle, geleceğimiz olan en değerli varlığımız olan çocuklarımıza ilkokula hazır hale gelmeleri için gerekli olan tüm becerileri sağlıyor. Neşeli Topluluk Anaokulu eğitimcilerin rehberliğinde, çocuklara güçlü bir temel sunarak, onları bilimin ve bilginin ışığıyla aydınlatmayı hedefliyor.