Büyükşehir Belediyesi’nde kriz devam ediyor… Memurlar iş bıraktı

» Büyük Manşet » Büyükşehir Belediyesi’nde kriz devam ediyor… Memurlar iş bıraktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası ile toplu iş sözleşmesi sağlanamadı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasındaki sosyal denge tazminatını içeren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle memurlar tam gün iş bıraktı.

CHP İzmir İl Başkanlığı önüne yürüyen memurlar,  “Direne direne kazanacağız”, “Özel baksana, kaç kişiyiz saysana” sloganlarını attı.

TÜM-BEL-SEN İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, “İzmir Büyükşehir Belediye Yönetiminin emekçilerinin kazanılmış haklarına el koymasıyla başlayan mücadele, haftalardır emekçilerin azmi ve kararlı duruşu ile devam etmektedir. Önce, AK Parti’nin hukuksuz olarak düzenlediği yasal sınır bahanesinin arkasına sığınan Tugay, Kurban Bayramından önce sosyal denge tazminatını yasal sınırda ödeyerek bayramı emekçilere zehir etmiştir. Belediye emekçileri haklarına sahip çıkmak için sendikal, anayasal ve demokratik haklarını kullanarak, her geçen gün kitleselliği artan eylemler gerçekleştirmiştir. Belediye yönetimi emekçilerin demokratik haklarını kullanmalarını engellemek için daire başkanları aracılığı ile baskı oluşturmak amacıyla, eyleme katılan emekçilerin isim listeleri toplanmıştır. Ayrıca İş yerlerimizin içine kadar emniyet güçlerini çağırarak emekçilere biber gazı sıktırarak, şiddet uygulatmış, demokratik haklarını kullanan emekçilere soruşturma açmıştır” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi'nde kriz devam ediyor... Memurlar iş bıraktı

Başkan Tugay’a seslemem Keleş, “Buradan ifade etmek isteriz ki, belediye emekçileri hiçbir baskıya boyun eğmemiştir, emekçilerin haklarına yapılan saldırı kimden gelirse gelsin mücadele etmiştir. Buradan CHP Genel Merkezini emekçileri, sendikaları, toplu sözleşme masasını yok sayan bu kararından vazgeçmeye çağırıyoruz. Özgür toplu sözleşme masasının kurulması ve demokratik ortamın yaratılması için kendilerini göreve davet ediyoruz. Gasp edilen haklarımız iade edilene ve özgür toplu sözleşme masası kurulana kadar, İzmir ve Ankara’nın her yeri mücadelemizin merkezi olacaktır”