‘Ötenazi’ teklifine tabutlu eylem

» Büyük Manşet » ‘Ötenazi’ teklifine tabutlu eylem

‘Ötenazi’ yasası olarak bilinen “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” tabutlu eylemle protesto edildi.

İzmir’de hayvan hakları savunucuları, AK Parti’nin Meclis’e getirdiği “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni tabutlu eylem yaparak protesto etti.Alsancak semtinde eylemin 4. gününde Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin önüne yürüyen hayvanseverler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat” ilkesini temel alan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6. maddesini delmek için uzun süredir çalıştığını belirtilen açıklamada, “Canımızı veririz, canlarımızı vermeyiz!” sloganları attı.

 

'Ötenazi' teklifine tabutlu eylem

ÖLÜM KAMPLARI

Yasanın ötenazi uygulanması anlamına geldiğini belirten hayvan hakları savunucuları, “Barınaklar, ihtiyacı olan hayvanların tedavilerinin yapıldığı geçici bakım evleridir. Bir hayvanın bir sorunu olmamasına rağmen barınak adı altındaki ölüm kamplarına hapsedilmesi kabul edilemez! Hayvanların en temel hakları olan yaşama haklarının ellerinden alınmasının yani katledilmesinin ‘ötenazi’ adı altında yumuşatılmasını kabul etmiyoruz!” dedi.

Fotoğraf: Berkcan Zengin