Manisa’ya Kent Lokantası ve Halk Ekmek projeleri geliyor

» Gündem » Manisa’ya Kent Lokantası ve Halk Ekmek projeleri geliyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, belediyesinin çalışmaları ve yeni projelere hakkında bilgi verdi. 

Başkan  Zeyrek, “Manisa Tramvayı”, “Kent Lokantası”, “Halk Ekmek” ve “Evde Bakım Hizmeti” projelerinin en kısa sürede hayata geçmesi için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Spilkent Toplu Konut Projesi’nde vatandaş lehine düzenleme
Manisa Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Zeyrek, “Geçtiğimiz dönem temeli atılan Spilkent Toplu Konut Projesi’nde mali disiplini sağlanmış, inşaat süreci güvence altına alınmış yeni bir süreci başlattık. Projede, daha önce her yıl artan 60 aylık bir vade sistemi yapılmıştı. Her yıl güncellenen faizlerle ödemeler de artıyordu. Üstelik inşaatlar bitip, evler teslim edildiğinde net değil; yaklaşık, ortalama bir rakam söyleniyordu. Ülkemizin mevcut ekonomi durumundan kaynaklı olarak, fiyatlar günden güne artıyor; faizler aydan aya yükseliş gösteriyor. Biz bir risk aldık ve yıldan yıla artış gösteren taksitler yerine sabit kur uygulamasına geçtik. Bu uygulamayla da toplu konuta başvuran hemşerilerimizin lehine sonuç doğuracak çalışmanın altına imza atmış olduk. Hayırlı olsun” diye konuştu.

‘Manisa Tramvayı’nda fizibilite çalışması yapıldı
Manisa’da ulaşıma çağ atlatacak Manisa Tramvayı ile ilgili gelişmeleri de paylaşan Başkan Zeyrek, “Geçen Mayıs ayında ekibimle birlikte, raylı sistem ve ulaşım gibi alanlarda oldukça deneyimli bir şehir olan İstanbul’a ziyaret gerçekleştirerek incelemelerde bulunmuştuk. Ziyaretimizde, Metro İstanbul yönetimi bizi ağırlamış, kurumun çalışmaları, faaliyet alanları ve projelerini içeren bir sunum gerçekleştirmişti. Tecrübelerinden faydalanmak istediğimiz Metro İstanbul’un uzman heyetini geçtiğimiz ay Manisa’mızda ağırladık. Fizibilite çalışmalarının akabinde, uygulamaya geçmek için bir ön sözleşme imzaladık” dedi.

Sosyal belediyecilik anlayışlarını şehrin dört bir yanında Manisalılarla buluşturduklarını da ifade eden  Zeyrek, “Bu kapsamda başta öğrenciler olmak üzere, dar gelirli yurttaşlarımıza yönelik uygun fiyatlı ve lezzetli yemekler sunmayı amaçladığımız Kent Lokantası hizmetimizi hayata geçireceğiz. İlk etapta Şehzadeler ilçemizde bulunan Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi giriş katında açacağımız Kent Lokantası’nı ilimiz genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Halkımıza sözümüz olan Halk Ekmek projemizde de çalışmalarımız devam ediyor. Bu önemli projemizle hemşehrilerimiz, sofralarımızın vazgeçilmezi olan ekmeğe ucuz ve kaliteli bir şekilde ulaşmış olacak” diye konuştu.