Zam yapıyoruz diyerek, memurla emekliyle alay etmeyin!

» Gündem » Zam yapıyoruz diyerek, memurla emekliyle alay etmeyin!

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı ve BASK Konfederasyonu genel sekreteri Ahmet Doğruyol, emekli ve memur maaşları ile ilgili açıklama yaptı.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı ve BASK Konfederasyonu genel sekreteri Ahmet Doğruyol, emekli ve memur maaşları ile ilgili açıklama yaptı.

Maaşlara yansıtılan enflasyon farkının zam olmadığının altını çizen Doğruyol, “Zam yapıyoruz diyerek, memurla emekliyle alay etmeyin. Yaptığınız sadece ve sadece reel olmayan enflasyon oranlarına karşı alım gücünü kısmen korumaya çalışmaktır. Verdiğinizi ifade ettiğiniz zamla memur ve emekli fakirleşmeye devam etmektedir” dedi.

Enflasyon oranında verildiği ifade edilen zam memur ve emeklinin maaşını enflasyon karşısında koruma çabasından ibaret olduğuna dikkat çeken Doğruyol, “Kaldı ki enflasyon oranında verildiği ifade edilen zam vatandaş gözünde de inandırıcılığını yitirmiş olan TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranında yapılmaktadır. Yapılan zam reel enflasyon üzerinden yapılmadığı için bırakın alım gücünü artırmayı memuru fakirleştirmeye devam etmektedir. Memur, emekli işçi gibi sabit ücretlilerin enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde maaşlarının her ay enflasyon oranında artırılarak hesaplanması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Doğruyol’un açıklaması şöyle:

Yaptığınız sadece ve sadece reel olmayan enflasyon oranlarına karşı alım gücünü kısmen korumaya çalışmaktır. Verdiğinizi ifade ettiğiniz zamla memur ve emekli fakirleşmeye devam etmektedir. Enflasyon oranında verildiği ifade edilen zam memur ve emeklinin maaşını enflasyon karşısında korumama çabasından ibarettir.. Kaldı ki enflasyon oranında verildiği ifade edilen zam vatandaş gözünde de inandırıcılığını yitirmiş olan TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranında yapılmaktadır.

Yapılan zam reel enflasyon üzerinden yapılmadığı için bırakın alım gücünü artırmayı memuru fakirleştirmeye devam etmektedir. Yetkili sendika olarak masaya oturan sözde sendikalar yıllardır 5 kuruş zam almamışlar, yaptıkları toplu sözleşmelerin hemen hepsinde imzaladıkları zam oranları enflasyonun altında kalmış maaşlar ve enflasyon oranına yükseltilmiştir. Yani bu güne dek yapılan toplu sözleşmeler zaman kaybıdır. Oynanan tiyatrodan ibarettir. “