Bornova Belediyesi’nin 12 noktada hizmet veren Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri, karne törenleri ile renklendi.
3-6 yaş arası 513 çocuk, karnelerini EVKA-3’teki Mutfak Atölyesi ve Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde düzenlenen törenlerle aldı.
Her iki merkezde de coşku dolu anlar yaşandı.
MURFAK ATÖLYESİ’NDE EĞLENCELİ ANLAR
EVKA-3’teki Mutfak Atölyesi’nde düzenlenen törende, çocuklar karnelerini Başkan Eşki’nin elinden aldı.
Dans edip, gönüllerince eğlenen minikler, yüz boyama etkinliğine katıldı.
Doğal malzemelerle hazırlanmış dondurmalarını Başkan Amca’nın elinden alan, çocuklar hem karnelerini almanın hem de birlikte eğlenmenin keyfini çıkardı.
YEŞİLOVA HÖYÜĞÜ’NDE GEÇMİŞE YOLCULUK
Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde karne heyecanı yaşayan çocuklar ise İzmir’in bilinen tarihini 8.500 yıl öncesine dayandıran kazı alanında geçmişe yolculuk yaptı.
Merkezi gezerek bilgi edinen çocuklar, ayrıca karne hediyeleri ile sevindirildi.
Bu keyifli etkinlik, çocukların eğitimine farklı bir boyut kattı.
BAŞKAN EŞKİ’DEN GELECEĞE VURGU
Tüm öğrencilere aileleriyle birlikte keyifli bir tatil geçirmelerini dileyen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri’nde sunduğumuz imkanları daha da artırmak istiyoruz.
Amacımız, geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim almasını sağlamak” dedi.
Başkan Eşki, çocukların eğitimine yapılan yatırımların toplumun geleceğine yapılan en değerli yatırım olduğunun altını çizdi.
BORNOVA
Türkiye‘nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Kemalpaşa, güneyinde Buca, batısında Konak ve Bayraklı, kuzeybatısında Karşıyaka ve Menemen ilçeleri, kuzeyinde Manisa ili bulunmaktadır.
Yamanlar Dağı‘nın eteğinde, 38 derece kuzey enlem ve 27 derece doğu boylamı üzerinde yer alır. İzmir kent merkezinin 8 km kuzeydoğusunda, İzmir Körfezi‘nden 3 km doğudadır. Belediye teşkilatı 1882 yılında kurulmuş, 1957 yılında ilçe hâline gelmiştir. Yüzölçümü 220 km²’dir.
Ege Üniversitesi‘nin ana kampüsü ve üniversite ile aynı adı taşıyan, Türkiye‘nin en büyük hastanelerinden biri olan Ege Üniversitesi Hastanesi bu ilçede bulunmaktadır. Ayrıca Yaşar Üniversitesi‘nin Selçuk Yaşar Yerleşkesi de Bornova Ağaçlıyol mevkiindedir.
İki büyük askerî birliğin yanı sıra, İzmir-İstanbul, İzmir-Ankara, İzmir-Aydın ve İzmir-Çanakkale karayolu ağlarının merkezinde bulunması, 2000 yılında metronun Bornova’ya uzanması ve İzmir Otogarı‘nın ilçe içinde konuşlandırılmış olması ve Bornova-Kavaklıdere-Işıkkent üçgeninin sanayi bölgesi olarak saptanması ve 4 sanayi sitesinin yerleşim alanı içinde bulunması, Bornova’nın gelişimine bugün ve gelecekte etki yapacak unsurların başında gelmektedir. Kavaklıdere, Çiçekli, Kayadibi ve diğer semtleriyle İzmir’in akciğeri konumunu sürdürmektedir.