Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin bir üyesi olduğunu ve birliğin gücünü bildiğini hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne ben zaten üyeydim. Ortak çalışmalar yürütüyorduk. Büyükşehir belediye başkanı olunca Muğla’nın 1480 kilometre kıyısını da dikkate aldığınızda aslında mayanın da çok tuttuğunu görüyoruz. Kıyı Ege Belediyeler Birliğine Muğla Büyükşehir Belediye başkanında başkanlık etmesi uygun olarak düşündüm ve sonrasında da diğer üye arkadaşlarımızla yaptığımız istişarede onların da bu konuyu desteklediğini gördüm ve aday oldum” dedi.
Birliğin önemine dikkat çeken Aras, “Belediyeler Birlikleri tabii çok önemlidir çünkü Belediyeler Birlikleri aynı bir belediye kurgusuyla, teşkilatlanmasıyla hayata geçiyor. Yaklaşık 109 üyemizle beraber ciddi bir gücüz. Burada üye belediyelerin tabii ki menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yapacağız. Özellikle üye belediyelerimizin mevzuatla olan sıkıntıları var. Yine tabii ekonomik sıkıntıları var. Bunları ortak projelerle Avrupa Birliği fonlarıyla buluşturulması lazım. Sıkıntıların hükümet nezdinde gündeme getirilmesi gerekir. Burada bütün arkadaşlarımızın birlikte hareket etmesiyle ve desteğiyle, hükümetimizle yine yurt dışı fonlarla, İller Bankamızla gerekli lobicilik faaliyetlerimizi yaparak arkadaşlarımıza destek olmaya çalışacağız. Özellikle uluslararası dış ilişkiler açısından ciddi bir yapılanmaya gitmeyi planlıyorum. Kıyı Ege’nin turizm potansiyelini de tabii ki çok önemsiyoruz ve turizm potansiyelini güçlendirmek için de birçok çalışma yapacağız. Yine son dönemde dijitalleşme teknoloji çok önemli. Çalışmalar bu konularda da belediyelerimize rehberlik edeceğiz. Çok ciddi projelerimiz olacak. Kıyı Ege Belediyeler Birliği’mizi güçlendireceğiz. Fayda sağlaması, yaratması için büyük bir gayretle çalışacağız” ifadelerini kullandı.
İTİBARDAN TASARRUF EDİLMELİ
Hükümetin açıkladığı tasarruf tedbirlerinin belediyelere etkisini de değerlendiren Aras, “Biz de tasarruf olması tabii ki gerekli. Kamuda israf maalesef ülke ekonomisine ciddi zarar veriyor ama bu konuda herkesin eşit davranması lazım. Yani hükümetimizin de itibardan tasarruf etmesi gerekir. Tabii ki belediyelerinde yapması gerekir ama temel hizmetler belediyelerde özetle halka birinci derece dokunan bütün hizmetler çöpünden biliyorsunuz imarına veya fen işlerine, yoluna temizliğine her şey belediyelerin sorumluluğunda o yüzden belediyelerimizin bu hizmetlerini aksatmaması gerekir tasarruf tedbirlerinin mesela ben tabii ki turizm belediyeciliğinden geldim orası kış nüfusu 200 bin yaz nüfusu 1,5 milyon olan bir kentti bu arada ki büyük uçurum hizmetlerde ciddi sıkıntıya yol açıyordu gelirlerimiz çok düşüktü orada da çünkü bu nüfusa göre verilmeyen bir İller Bankası veya Gayri Safi Milli Hasıla’dan alınan pay söz konusuydu çünkü değişken bir nüfusumuz vardı mesela bunlar için lobi yapacağız çünkü bu belediyelerin kesinlikle desteklenmesi lazım farklı gelir kanyaklarıyla. Şimdi tasarruf tedbirleri bunun üzerine biner ise arkadaşlar temel hizmetleri yapmakta zorlanabilirler özetle bizim gibi belediyeler, turizmle uğraşan belediyeler o yüzden tasarruf tedbirlerini de tabii ki dikkate alarak israftan kaçınarak hizmetlerin en iyi şekilde yapılması için üye belediyelerimizin de bilinçlendirilmesi çalışmalarını yapacağız burada bu da çok önemli aynı zamanda yine hükümetimiz nezdinde de belediyelerimizin gücünün artması için gelirlerinin daha fazla olması için de çalışmalar yürüteceğiz bu konuda ben çok tecrübeliyim çünkü Bodrumda zaten bütün bu tecrübeyi deneyimi kazanmış durumdayım o yüzden oradan edindiğim tecrübeleri yine belediye birliğimizin üyeleri ile paylaşarak sonra dediğim gibi karar vericiler nezdinde bu çalışmaları yapacağız” diye konuştu.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne başkan seçimi Cuma günü İzmir’de yapılacak.