İzmir Barosu: Cumhuriyeti savunmaktan vazgeçmeyeceğiz

» Ege Gündemi » İzmir Barosu: Cumhuriyeti savunmaktan vazgeçmeyeceğiz

Baro başkanı Sefa Yılmaz, iktidarın laiklik karşı faaliyetlere destek vermesini de eleştirerek, “İzmir Barosu olarak, cumhuriyeti ve cumhuriyet değerlerini savunmaktan vazgeçmedik ve hiç vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle İzmir Adliyesi’nde avukatlar eylem yaptı. İzmir Barosu’nda başkan Sefa Yılmaz, “Savunma hakkının sınırlandığı, savunmanın temsilcileri olan avukatların yok sayıldığı bir yargı düzeninde, adaletin gerçekleşmesi için görev yapıyoruz” dedi. İktidarın laiklik karşı faaliyetlere destek vermesini de eleştirerek, “İzmir Barosu olarak, cumhuriyeti ve cumhuriyet değerlerini savunmaktan vazgeçmedik ve hiç vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

“AVUKATIN SESİ KISILIRSA, YURTTAŞIN DA SESİ KISILIR”
Etkinlikte konuşan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin “bir hukuk devleti” olduğuna dikkat çekerek, “Savunma hakkının sınırlandığı, savunmanın temsilcileri olan avukatların yok sayıldığı bir yargı düzeninde, adaletin gerçekleşmesi için görev yapıyoruz. Hukuk devleti kavramının yıllar, yüzyıllar içinde verilen hak arama mücadelesiyle yaşam bulduğu ve anlam kazandığı tartışılmaz bir gerçekliktir. Hak arama mücadelesinin yasal zemini olan yargılama faaliyetinde, savunmanın şekli bir unsur olarak görülmesi, avukatın etkisiz bırakılması hukuk devletinin varlık nedeniyle çelişen bir durumdur. Biz avukatlar, yurttaşın bir hakkının tespitini, bir hakkının teslimini sağlamak için mesleğimizi ifa ediyoruz. Şu bilinmelidir ki; avukatın sesi kısılırsa, yurttaşın da sesi kısılır” dedi.